Advert
as

Solhan’da Umre Ödüllü Siyer Sınavı Yapıldı

Solhan’da Umre Ödüllü Siyer Sınavı Yapıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve 457 kişinin katıldığı ‘Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’ Türkiye genelinde olduğu gibi İlçemizde de Solhan Çağrı-Der tarafından yapıldı.

 

 

 

 

Türkiye geneli Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavını (KDSS)  ilçemizde platform üyesi Solhan Çağrı-Der tarafından yapıldı.

 

Siyer sınavı Pazar günü saat 10.00‘da Şehit Kaymakam Ersin Ateş Okulu,  Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Solhan Mesleki Teknik Lise’de olmak üzere üç merkezde yapıldı. Yapılan sınava 457 kişi katıldı.

 

26 kişinin umre ile ödüllendirileceği sınav 18 yaş ve üstü, 14-17 yaş arası ile 10-13 yaş arası olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Katılımcılara A ve B Kitapçık türünden 1. ve 2. kategorilerde 100 soru, 3. kategori de ise 80 soru yöneltildi.

 

Türkiye genelinde ödüller: 1. Kategoride ilk 20 kişiye, 2’nci kategoride ise ilk 3 kişiye (velileriyle birlikte 6 kişi) olmak üzere toplam 26 kişiye umre ödülü verilecek.

 1.2. ve 3. Kategoride ise dereceye girenlere: 1001 ödül (Tablet, Dizüstü Bilgisayar, Tefsir Seti,

Dua Yayıncılıktan Kitap Seti, Kol Saati, Notebook, Mp4, Bisiklet, Futbol Topu,  Eşarp vb.) hediyeler verilecektir.

 

 

Sınav ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, “Allah’a hamd olsun.  Sorunsuz bir şekilde siyer sınavımızı yaptık. Yaptığımız ‘Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na 670 kişi başvurdu. Ancak okulların tatilde olması ve yatılı öğrencilerin köylere gitmeleri sonucunda 213 kişi sınava katıldı. Bu yıl ki sınava 457 kişi katıldı. Geçen yıl sınava başvuranların sayısı 220 civarındaydı. Bu yıl sayı ikiye katlanmış durumda. Bu sınava giren herkes kazanmıştır. Bu sınavın kaybedeni yoktur. Ayrıca sınavın yapılacağı yer için kendilerine destek veren İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ile okul idarecileri ve personeline teşekkür ederiz.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum