Advert
as

Solhan’da Bir İlk Hüsn-i Hat Kursu Açıldı

Solhan’da Bir İlk Hüsn-i Hat Kursu Açıldı

Solhan Halk Eğitim Merkezi, Hüsn-i Hat Kursunu açarak ilçemizde bir ilk’e imza attı.

İlçe  Halk Eğitim Merkezi tarafından daha önce yapılan duyuruda ”Hüsn-i hat, estetik ve geometrik kurallara bağlı kalarak güzel yazı yazma sanatıdır. Ancak genellikle İslâm dinine has kutsal metinlerin yazımı için kullanılan bir tabirdir. Dinsel metinleri güzel yazma ve bunu öğretme yetkinliğine sahip sanatçıya hattat, bu sanata da hattatlık (Hüsn-i Hat) denilmiştir. Bu güzel sanatı yaşatmak adına kurumumuz bünyesinde açmayı düşünüyoruz.” İfadelerine yer verilmişti.

 

Solhan Halk Eğitim Merkezi yapmış olduğu duyurunun akabinde bir ilk’e imza atarak, Hüsn-i Hat Kursu’nu 12 Şubat 2018 Pazartesi tarihi itibari ile Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda üniversite öğrencilerine yönelik olarak açtı.

 

 

Solhan Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklama’da “Solhan’da açılan ilk niteliği Hüsn-i Hat Kursu’na 25 kursiyer kaydı yapılmış olup, dersler hafta içi  Pazartesi - Perşembe günleri saat 13:00’da başlayıp 17:05’te; Hafta sonu ise 13:00’dabaşlayıp 17:50’de  bitmektedir.” Denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum