Advert
as

Kayak Festivaline 60 Ülkeden Katılım Olacak

Kayak Festivaline 60 Ülkeden Katılım Olacak

Bingöl Belediyesi, 60 ülkeden 140 katımcıyla 3’üncü Hesarek festivali düzenleyecek.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirilen Hesarek Festivali’nin bu yıl ‘Dünya Renkleri Bingöl’de Buluşuyor’ sloganıyla düzenleneceği söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenecek festivale 60 ülkeden 140 konuğun katılım sağlayacağını belirtilen Barakazi, festivalin sosyal etkinliğin yanı sıra kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek

Festivale katılmak isteyen vatandaşların ücretsiz olarak Hesarek Kayak Merkezi’ne taşınacağı belirtilen Barakazi, toplu taşıma araçlarının Belediye Kültür Merkezi önünden saat 10.00’da hareket edeceğini ifade etti.

Festivalin çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca devam edeceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi:  “Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve ilimizin tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan festival, çeşitli etkinliklerle üç gün sürecek. 16 Şubat Cuma günü tiyatro ile start verilecek festival etkinliği, 17 Şubat Cumartesi günü Hesarek Kayak Merkezi’nde devam edecek. Saat 10.00’da başlayacak festival, konser, yarışma, ikram, kardeşlik ateşi, meşale gösterisi gibi etkinliklerle sürdürülecek. Festivalin kapanışı, il dışından gelen katılımcıların Yüzenada gezisiyle sona erecek.”

“Tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz”

 

Geçen yıllarda düzenlenen iki festivalin yoğun katılımla gerçekleştirildiğini belirten Barakazi, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimize Bingöl’de ve gurbette yaşayan tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz festivaller ilimiz ve kayak merkezimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum