Advert
as

“Ailelere Büyük Görevler Düşüyor”

“Ailelere Büyük Görevler Düşüyor”

Gençliği olumsuz etkileyen kötü alışkanlıkların arttığına dikkat çeken Emekli İmam Mehdin Sevinç, iyi bir gençliğin yetişmesi için ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

Emekli İmam Mehdin Sevinç Hoca, kötü alışkanlıkların toplumda artığına dikkat çekerek,  “Geleceğimiz olan çocuklarımız konusunda,  Allah korusun pişman olmamak adına, onları iyi yetiştirmemiz için gayret etmemiz gerekir.” dedi.

 

Mehdin Sevinç, iyi ve sağlıklı bir gençliğin yetişmesi için ailelere büyük görevler düştüğünü belirterek, ailelere çocukları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

 

“İslam’ın kaide ve kurallarına uymak zorundayız”

 

Toplumu ifsad eden birçok etkenin olduğunu belirten Sevinç, özellikler gençlere yönelik çok büyük tehlikelerin söz konusu olduğunu söyledi.

Sevinç, “Sigara başta olmak üzere, uyuşturucu gibi kötü, zararlı alışkanlıklar çok fazla kullanılıyor. Uyuşturucu kullanma yaşı 11 ve 12 yaşa indi. Toplum olarak dikkat etmemiz lazım. İslami bir toplumda yaşayan Müslümanlar olarak kötü olan her şeyden uzak durmamız lazım. Mademki Müslümanız, o halde İslam’ın kaide ve kurallarına uymak zorundayız.” dedi.

 

“Çocuklarımız konusunda pişman olmamak için gayret etmemiz lazım”

 

“Kötülüklerin çoğaldığı toplumdan ne beklenebilir.” diyen Sevinç, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımıza okulda ne verildiyse onu alıyorlar. Çocuk, okuldan eve geldiğinde zamanını bilgisayar ve televizyon başında geçiriyor. Biz çocuklarımıza iyi bir eğitim veremiyoruz ondan.  Geleceğimiz olan çocuklarımız konusunda Allah korusun pişman olmamak için onları iyi yetiştirmek için gayret sarf etmemiz lazım.”

 

 “Çocuklarımızı topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmemiz lazım”

 

İnsanın ilk eğitiminin aileden başladığını belirten Sevinç, “Maalesef şuan aileler çocukları üzerinde durmuyor.  Okuldan çıkan çocuklara baktığınızda, davranışlarından korkarsınız. Bu da şundan kaynaklanıyor. Allah korkusunu iyi manada verememişiz,  insan sevgisini öğrenememişizdir. Çocuk, aile mektebinde bir şeyler alamamış ise okul da aldığı eğitim ile başarılı olması yeterli değildir.” dedi.

 

“Ağaç yaş iken eğilir” sözünü hatırlatan Sevinç,  ailelerin çocuklarını iyi bir eğitimle topluma yön veren bir nesil haline getirmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum