Advert
as

Halk Oyunları İl Birinciliği Yapıldı

Halk Oyunları İl Birinciliği Yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2017-2018 Okul Sporları halk oyunları il birinciliği yarışması düzenlendi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2017-2018 Okul Sporları halk oyunları il birinciliği yarışması düzenlendi. Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılan halk oyunları yarışmasına minikler kategorisinde 2, yıldızlar kategorisinde 7, gençler kategorisinde ise 4 ekip yarıştı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışmada açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan yaptı.

Kültürel faaliyetlerin gelişimi için verilen çalışmaların önemine değinen ve Bingöl'de büyük ilgi gören halkoyunlarının her geçen gün daha da geliştiğini aktaran Arıkan, gelecek nesillere doğru aktarımı konusunda tüm sorumluların büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Yarışmanın gerçekleştirilmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Arıkan, yarışmacı ekiplere başarılar diledi.

Dereceye giren ekipler ödüllendirildi

Minikler kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Turgut Özal İlkokulu birinci, İMKB Kaleönü İlkokulu ise ikinci oldu.

Yıldızlar kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Vali Güner Orbay Ortaokulu birinci, Sultan Abdulhamit Han ortaokulu ikinci, Turgut Özal Ortaokulu üçüncü, İMKB Kaleönü Ortaokulu da dördüncü oldu.

Bu kategoride en iyi kostüm ödülü ise Gazi Ortaokulu'na verildi.

Yıldızlar kategorisi geleneksel düzenlemeli dalda ise İMKB Kaleönü Ortaokulu birinci oldu.

Gençler kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi ikinci, Atatürk Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Gençler kategorisi geleneksel düzenlemeli dalda ise Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi birinci oldu.

Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde dereceye giren ekiplerin kupaları Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Erdal Arıkan, iL Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Halk Oyunları Bingöl hakem kurulu Başkanı Ahmet Caf tarafından verildi.

Yarışmada birinci olan ekiplerin, önümüzdeki haftalarda belirlenecek merkezde grup finali yarışmalarında İlimizi temsil edecek.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum