Advert
as

Noterde Araç Tescil İşlemleri Başladı

Noterde Araç Tescil İşlemleri Başladı

Solhan Noteri Enver Mercan araçların satış, devir ve tescil işlemlerin noterde yapılmaya başladığını belirterek vatandaş için büyük bir kolaylık sağladığını söyledi.

 

Ulu Camii karşısında bulunan Solhan Noterliğine gelen araç sahipleri, değişen sistem nedeniyle kolaylıkla işlemlerini gerçekleştirdiler. İlk günlerde olmasının yoğunluğuyla sistemde bazı aksaklıklar yaşanmasına rağmen tüm işlemlerin tek merkezde olması araç sahiplerinin işini kolaylaştırdı.

Türkiye Noterler Birliği’nin oluşturduğu Araç Sicil ve Tescil Sistemi (ARTES) üzerinden işlemler yapılmaya başlandı. Araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemleri artık noterler tarafından yapılıyor.

Yeni sistem ile ilgili açıklama yapan Solhan Noteri Enver Mercan, yeni sistemin büyük ölçüde vakit ve nakit tasarrufu sağlayacağını söyledi.

Mercan, "Daha önce ikinci el araç alım ve satım noterlerde yapılıyordu. Ancak araç tescil belgesi ve trafik belgesi Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki trafik tescil bürosunda düzenleniyordu. Yeni uygulamayla birlikte trafik tescil belgeleri noterliklerde verilmeye başlandı. Önceki uygulamada sigorta yapıldığı takdirde satış yapılıyordu ve adreslere gönderiliyordu. Bu da zaman kaybının yanı sıra kargo gönderimi ücreti tahsil ediliyordu. Bu da vatandaşa ek bir maliyet yüklüyordu. Şimdi ise bu belgeler noterlerden direk verilecek. Ayrıca trafik belgesi kaldırılarak sadece tescil belgesi veriliyor. Vatandaşın hem zaman hem maddi kaybını azaltacak. Bugün gelen birkaç kişinin işlemlerini gerçekleştirdik. Bu düzenleme ile bu işlemlerin hızlandırılması sağlandı. Buradaki amaç vatandaşların daha az zamanda, daha kısa sürede belgelerine ulaşmalarını sağlamaktır. Ayrıca yeni sistemde her il plakasından sonra plakalar üç harf ve üç rakamdan oluşacaktır." dedi.

 

Araç tescil işlemleri için notere gelen araç sahipleri ise uygulamadan memnun olduklarını, ancak eskiden araç satışında sigorta yapılması şartı olmadığını, yeni sistemde ise sigortası yapılmadan araçların tescil işlemlerinin yapılmadığını belirttiler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum