Advert
as

Hesarek Festivali’ne Yoğun İlgi

Hesarek Festivali’ne Yoğun İlgi

Bingöl Belediyesince 3’üncüsü düzenlenen ‘Dünya Renkleri Bingöl’de Buluşuyor’ Hesarek Festivaline, 60 ülkeden 140 kişinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

 

Bingöl Belediyesince geleneksel olarak düzenlenen Hesarek Festivali’nin 3’üncüsü düzelendi. ‘Dünya Renkleri Bingöl’de Buluşuyor’ sloganıyla gerçekleştirilen festivale, 60 ülkeden 140 kişinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen festival, geçtiğimiz Cuma günü Belediye Kültür Merkezi’nde halk oyunları ve tiyatro gösterisiyle start verildi.

 

Binlerce kişi ücretsiz taşındı

Cumartesi günü sabah erken saatlerde başlayan festivale, kent merkezi ve çevre illerden yoğun katılım sağlandı. Ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayan belediye, 80 servisle binlerce vatandaşı Hesarek Kayak Merkezi’ne taşıdı. Mahalli sanatçıların sahne almasıyla başlayan etkinliğe aileleriyle katılan vatandaşlar, seslendirilen şarkılar eşliğinde halay çekti. Yumurta taşıma, çuval ve kızak çekme gibi yarışmalarla renkli görüntülere sahne olan festivalde, katılımcılara sucuk ekmek ikram edildi. Vatandaşların doyasıya eğlendiği festival, kardeşlik ateşi ve meşale gösterisiyle sona erdi.

 

Yılmaz: “Bu festivallerle burası daha çok canlanıyor”

Hesarek Dağını değerlendirmeye başladıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kış aylarında çok yoğun bir ilgi oldu. Doğru bir yatırım olduğunu buradaki kalabalıktan görmüş olduk. Emeği geçenlere yürekten kutluyorum. Bu festivallerle burası daha çok canlanıyor. Şehir merkezine yapacağımız 5 yıldızlı termal tesislerle de burayı bütünleştireceğiz. Bunlar ülkemizde huzur ve güven ortamının da ne kadar ileri bir noktaya geldiğini gösteriyor. Özlediğimiz tablo bu. Afrin’de kahramanca mücadele eden Mehmetçiğimiz bizim bu huzurumuzu sağlıyor. Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Onların bu çabaları sonucunda hem sınırlarımız daha güvenli hale geliyor hem de o bölgelerde yaşayan kardeşlerimiz de daha huzurlu bir ortamda yaşasın" dedi.

 

"60 ülkeden konuklarımız var"

Festivale Türkiye’nin dört bir yanından insanların geldiğini aktaran Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Ayrıca 60 ülkeden yabancı konuklarımız var. Onlar da bu şenliğe geldiler ve neşelerini bizimle paylaştılar. Buraya değişik yerlerden gelen insanların Bingöl ve ülke turizmine katkı sunmalarını bekliyoruz. En önemli beklentimiz de buraya gelen insanların aracılığı ile Bingöl’ün tanıtımını sağlamak. Çok çeşitli ve zengin bir katılım var. Bu katılım sayesinde inşallah Bingöl’ün ismi dışarıda da tanınacak" şeklinde konuştu.

 

“Bizim için çok önemli bir festival”

Vatandaşların kayak yapıp eğlendiklerini dile getiren Başkan Barakazi, "Bunun dışında belediyenin bir takım faaliyetleri var. Yarışmalarımız var. Aynı zamanda burada olan her arkadaş bizim misafirimiz. Yemek konusunda da her ne kadar buradaki kafelerden bir şeyler yiyor olsalar da bizim ayrıca ikramımız var. İnşallah güzel bir gün geçireceğiz. Amaç bütünleşmek kardeş olmak. Hem ulusal hem de uluslararası boyutları olması dolayısıyla bizim için çok önemli bir festival. Bunu ilk yıldan itibaren heyecanla geleneksel hale getirdik. Bundan sonrada sürdürmeyi düşünüyoruz. Valilik, gençlik spor il müdürlüğümüzle beraber buraları daha şen ve canlı hale getireceğiz. Tesislerimizde bir takım eksiklikler var. Telesiyej ve teleski gibi tesislerimizin eksiklikleri var. Özellikle İstanbul’dan, Kartalkaya’dan, Malatya’dan, Diyarbakır’dan gelen değişik gruplar paraşütçü, dağ paraşütçüsü, snowboart, kayak gibi bir takım faaliyetleri yapanlar burada ki eksikliklerimizi de bizlere söyledi. İnşallah önümüzde mastar plan hazırlığı var. Onu da dahil ederek buradaki eksikliklerimizi gidereceğiz. Gelecekte inşallah Bingöl kayak merkezi aynı zamanda bizim termal turizmimizle de bir bütünlük oluşturarak hem Bingöl’e hem de ülkemize ciddi katkı sağlayacak. Bu vesile ile Bingöl’ümüze ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Festivale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve binlerce vatandaş katıldı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum