Advert
as

Vali Mantı, Aday Öğretmenlerle Buluştu

Vali Mantı, Aday Öğretmenlerle Buluştu

Vali Ali Mantı, İl merkezinde görev yapan aday öğretmenlerle Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

 

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen buluşmaya Vali Mantı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve aday öğretmenler katıldı.

 

Aday öğretmenlerle tek tek tanışan Vali Mantı, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetler yapacağınıza yürekten inanıyorum. Maşallah hepiniz genç ve geleceğe ümitle bakan güzel insanlarsınız. İnşallah ülkemiz için kendiniz gibi enerji dolu nesiller yetiştirirsiniz. Buna canı gönülden inanıyoruz. Hepiniz belli değerler ile mücehhez insanlarınız. Aldığınız eğitim kadar meslek hayatınızda edineceğiniz tecrübeler de başarılı nesiller için en büyük desteğiniz olacaktır.

 

Daima özgün bir çizginiz, inancınız ve idealiniz olsun. Konjonktürel gelişmeler karşısında savrulmayın. Zamanın ruhunun okuyarak doğru ve sağlam konumlar edinin. İstenmedik olaylar, hoşunuza gitmeyen hadiselerle karşılaşabilirsiniz. Ama emin olun bunların hepsi insandaki sabır nimetini geliştirir, mukavemet yeteneğinizi güçlendirir. Çünkü inanan insan için her zaman engeller sabırdır, kuvvettir. Yeis, ümitsizlik ve endişeyi hayatınızın merkezine almayın. Geçici şeylerle kendinizi, ümitlerinizi, hayallerinizi, melekelerinizi, zihninizi kısıtlamayın.

 

Bingöl güzel bir şehir. Sizin için de güzel bir yer olacağına inanıyorum. Herhangi bir probleminiz olduğu zaman okul müdürleriniz, şube müdürleriniz, il milli eğitim müdürünüz ve ben olmak üzere her konuda yanınızdayız.

 

Bizim için asıl olan ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüdür. Önemli bir bölgede görev yapıyoruz. Benim özellikle istirhamım çizginizi bozmayın, İşinizi doğru yapın. Sizler kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bizim inancımızın ilk emri ‘Oku’. Bizleri yetiştiren sizlersiniz. Emin olun benim okumama sebep olan ilkokul hocamdır. İlkokul hocamın bir sözüdür.

 

Hamdolsun geçmişe oranla son derece iyi imkanlarımız var bugün. Nimete şükür nimeti artırır. Nimete küfür, nimeti batırır. Belki bugün bazı nimetlerin farkında değiliz; küçücük bir nimet elimizden alındığı zaman, nimet azgınlığı yapıyoruz. Önce mevcudumuza şükretmeyi öğrenmeliyiz.

 

Özellikle istirham ediyorum. Dedikodu, fitne, fesat ve ideolojik hezeyanlara müsaade etmeyin. Çünkü sizin elinizde bilgiye aç bir gençlik ve toplum var.

 

Devletin haysiyeti hiyerarşidir. Üstlerinize saygılı olun. Hiyerarşinin olmadığı yerde anarşi vardır. Ahlak aklın tamamlayıcısıdır. Ahlakın olmadığı yerde akıl da olmaz. Aklın olmadığı yerde Adalet olmaz. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Devletin olmadığı yerde millet olmaz. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

Program soru-cevap faslı, Öğretmenevi’ndeki öğle yemeği ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum