Advert
as

“Mübarek Üç Ayları İyi Değerlendirmeliyiz”

“Mübarek Üç Ayları İyi Değerlendirmeliyiz”

Bingöl Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Şirin Ayiş, mübarek üç ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünden Öğretim Görevlisi Doktor Mehmet Şirin Ayiş, mübarek üç aylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Allah'ın, kulları için birçok nimet yarattığını belirten Ayiş, bunlardan birinin de rahmet ve bereketi bol olan gün ve aylar olduğunu söyledi.

Receb, Şaban ve Ramazan ayının bereketli kılındığını kaydeden Ayiş, "Receb ayı geldiğinde Allah Resulü, 'Allah'ım, Receb ve Şaban'ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır.' diye dua ederlerdi. Bu ayların Müslümanlar tarafından önemli ve değerli kabul edilmesinin bir sebebi de Hazreti Peygamber'in bu aylar hakkında verdiği haberlerdir. Zira Allah resulü, 'Receb Allah'ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır.' buyurmuştur." dedi.

"Nefsin arzuları şeytanın hileleri için birer vesiledir"

Ramazan ayının Kur'an-ı Kerim ve oruç ayı olduğunu anlatan Ayiş, şunları kaydetti:"Ramazan ayı Kur'an ve oruç ayı olup, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de barındırmasıyla izzet ve şerefi bir kat daha artan, Hazreti Peygamber'in 'Ümmetimin ayıdır.' diye vasfettiği iyilik, tövbe, istiğfar ve sabır ayıdır. Oruç aynı zamanda Müslümanları şeytana karşı koruyan bir kalkandır. Zira şeytan, inananların oruç tutmasıyla kahrolur. Çünkü nefsin arzuları şeytanın vesvese ve hileleri için birer vesiledir. Yemek ve içmekle nefsin arzuları kuvvetlenir, nefis ve şeytan insana galip gelir. Nefis ve şeytanın musallat olduğu kimseler de hak ve hakikat yolundan saparlar. Oruç, bu arzuları kırar ve şeytanın insanı aldatmasını zorlaştırır. Orucun, manevi faydalarının yanı sıra maddi, bedeni faydaları da bilinen bir hakikattir."

"Bu mübarek ayları iyi değerlendirmeliyiz"

 

Mübarek üç ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Ayiş, "Üç ayların gelişiyle tüm müminlerde Allah'a karşı kulluk ve ibadet hususunda ciddi bir gayret ve istek oluşuyor. Bizler de bunu fırsat bilerek tembelleşen nefislerimizi Allah'a ve resulüne itaat yarışına sevk etmeli, nefis muhasebesi yapmalı, eksiklerimizi telafi edebilmek için bu mübarek ayları iyi değerlendirmeliyiz. Mevla bizlere Receb'i ve Şaban'ı mübarek kılsın, bizi Ramazan'a ulaştırsın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum