Advert
as

Down Sendromlu Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Down Sendromlu Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

21 Mart Dünya Down Sendromu günü nedeniyle Özel Güneş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki özel çocuklar, Recep Tayyip Erdoğan parkında gönüllerince eğlendiler.

 

Özel Güneş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu günü nedeniyle ilçemizde farkındalık yaratmak adına Recep Tayyip Erdoğan parkında etkinlik düzenledi. Etkinlikte Rehabilitasyon Merkezindeki özel çocuklar doyasıyla eğlendiler.

Programda Dünya Down Sendromu gününü kutlayan Kaymakam Fatih Okumuş,”Bilimsel olarak 47 kromozoma sahip olan bu kardeşlerimiz, Allah tarafından herhangi bir bilimsel açıklaması olsa dahi böyle bir hastalık veya buna benzer bir noksanlık var.

Bu yavrular, bizim yavrularımız. Yaradılış itibari ile yani bütün azalarıyla fiziki olarak, zihni olarak, sosyolojik olarak, onlara tam bir yaratılmış nazarıyla bakıp bir şekilde hem aile ortamında, hem eğitim ortamında, hem de sosyal hayatta davranabilirsek başarının olacağına inananlardanım. Zaman zaman televizyonlarda, internette görüyoruz. Down sendromlu çocuklarda yüzme şampiyonu çıkabiliyor. Mesela otizm hastalarında otizmli olan kişilerden çok güzel gitar çalanlar, çok ciddi anlamda hafıza oyunlarını çok güzel oynayanlar var. Dolayısıyla biz yapılması gerekenleri yapmanın yanında bireyin yeteneklerini tespit ederek onları bu yönde eğitmemiz gerekir. Bu durumda mutlaka öğretmenlerimize, idaremize, bilim adamlarımıza, velilerimize toplumun bütün fertlerine sorumluluklar düşüyor.

Bizim üzerimize ne düşerse biz bunu yapmaya hazırız. En başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz ilgilenecek. Belediyelerimiz ve sivil toplumun ciddi sorumluluğu var. Şehirleri, binaları, yolları, kaldırımları, parkları, bahçeleri memleketimiz insanı olan zihinsel olsun, işitsel, psikolojik, bedensel eksiklikleri olan insanlarımız için yapmamız gerekiyor.

Herkes bir engelli adayıdır. Hepimizin başına gelebilir. Cenab-ı Allah hepinize buradaki kardeşlerime acil şifalar versin. Ailelerine, analarına ve babalarına sabır versin.”dedi.

 

Özel Güneş Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İsmail Tuğu yaptığı açıklamada,”Etkinliğimize engelli bireye sahip ailelerimize, Sayın Kaymakamımız Fatih Okumuş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali İhsan Yanılmaz’a, Belediye Başkan Vekilimiz Adil Maç’a ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan’a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Halkımızın engeli bireyleri evde kapalı odalarda değil, hayatın bütün alanlarına dahil ederek sosyalleşmelerini sağlamaları gerekiyor.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum