Advert
as

Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Sona Erdi

Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Sona Erdi

​Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların geçen yıl aralık ayında başlayan kış lastiği takma zorunluluğu sona erdi.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların 1 Aralık 2017'de başlayan kış lastiği takma zorunluluğunun sona erdiği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan yönetmeliğe göre, 1 Aralık-1 Nisan döneminde kış lastiği olmayan ticari araçların yola devam etmelerine izin verilmiyor.

Yönetmelik kapsamında kış lastiği takmayan ticari araçlara; Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri tarafından ceza kesildi.

 

Kış lastiği kullanmayan ticari araçların işletmecilerine 715 lira para cezası uygulandı. Bugün itibariyle kış lastiği takma zorunluluğu sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum