Advert
as

Farabi’de Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Farabi’de Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlıyor.

Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, öğrencileri şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumak, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine imkân vermek, kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak amacıyla sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda etkinlik çalışmaları devam ediyor.

Bakanlığın kendilerine sunduğu imkânlardan öğrencilerinde yararlanması konusunda hassasiyet gösterdiğini dile getiren Okul Müdürü Mahfuz Döner, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla öğrencilerin akademik bilgilerinin artırılmasının yanı sıra Ebru, Yağlı Boya ve Gitar-Bağlama Kursları açtığını, öğrencilerin ilgi ve isteklerinin yoğun olduğunu ve bu kurslar sayesinde öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin çok yönlü geliştiğini belirtti.

Öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlence alışkanlığı kazanmalarını, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izleme imkanı bulmalarını istediklerini söyleyen Okul Müdürü Mahfuz Döner;”Okulumuz Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık alanında eğitim veren bir okul olmasının yanında kültürel, sanatsal alanda da öğrencilerine imkanlar vererek nitelikli –donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla okulumuzda Pazartesi ve Cuma günleri ebru ve yağlı boya kursları Salı günü bağlama, Çarşamba- Perşembe günleri gitar kursu verilmektedir. Ebru ve yağlı boya kursumuza 30 öğrenci; müzikal kurslarımıza ise 40 öğrenci katılmaktadır. Okulumuz bu çalışmalarla akranları arasında özgüveni yüksek, niteliksel gelişim sağlamış, donanımlı, anlamlı hobileri olan, dört duvar ve sadece okul derslerine mahkum edilmiş öğrenci profilini kırmayı amaçlamaktadır. Kültürel ve sanatsal çalışmaların öğrencilerin akademik başarısını zayıflatan değil, tam tersine başarıyı destekleyici yönünün olduğuna inanmaktayız. Ebru ve resimle uğraşan bireylerin yeni figürler çizdikçe bundan hoşnut olduğunu, çevresinden de aldığı onay ile yeni şeyler başardığına inanır ve bu da öz güven oluşturmasını sağlar. Öğrenciler resim ile birlikte, yaptıkları çizgilerle kullandıkları boya kalemleri ile çeşitli fırça darbeleri ile gün içinde yaşadıkları çeşitli kızgınlıklarından soyunabilecekleri gibi içlerinde biriken enerjiyi deşarj imkanı bulurlar. Resim ile öğrenciler küçük kaslarını etkin bir biçimde kullanmayı öğrenir ve göz-el koordinasyonu sağlanır. Bilim insanları, erken yaşlardan itibaren müzikle, telli çalgılarla ilgilenmenin kas ve hareket yeteneklerini geliştirdiğini, görsel-konumsal koordinasyonu sağladığını, odaklanmaya yardımcı olduğunu, depresyon ve kaygı durumlarını azalttığını ve duyguları kontrol etme imkânı verdiğini ifade etmektedirler. Çeşitli enstrümanlar çalabilmenin insanların; Hayal gücüne katkıda bulunduğu, zihnini dinlendirdiği, ritim duygusunu geliştirdiği, arkadaş ortamlarında, stres atmalarına yardımcı olduğu, sevdikleriyle güzel anlar yaşattığı görüldüğü ifade edilmiştir.”dedi.

 

 Okul Müdürü Döner, Televizyona ve bilgisayara mahkum olmuş bireylere farklı seçenekler vererek; bireylerin teknolojik esaretten kısmen kurtulmasına olanak sağladıklarını ifade etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum