Advert
as

Kayalıklar için Önlem Alınacak

Kayalıklar için Önlem Alınacak

Kaymakam Fatih Okumuş, Bingöl Afet İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ve beraberindeki heyet ile birlikte ilçedeki yamaçlardan düşebilecek kayalara tedbir alınmasıyla ilgili incelemelerde bulundu.

 

Kaymakam Fatih Okumuş'un talebi üzerine ilçede incelemelerde bulunan İl Afet Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ve beraberindeki ekip, Halimepınar Mahallesi arkasında bulunan Badem Kayalıklarını inceledi.

 

Solhan’daki dağın yamacında bulunan kayalar için inceleme yapan Kaymakam Fatih Okumuş, Bingöl Afet İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ve beraberindeki teknik heyet, kayaların riskli olduğu belirterek Halimepınar Mahallesi arkasında bulunan Badem Kayalıklarının dağın yamacında bulunan evler için risk taşıdığını açıkladılar. Heyet, gerekli tedbirlerin alınması için proje hazırlanacağı dile getirdiler.

 

Risk taşıyan kayalıklar için gerekli önlemlerin alınması çalışmasının ivedilikle yapılacağını belirten Kaymakam Fatih Okumuş,”Halimepınar Mahalle Muhtarlığının çeşitli vesilelerle dile getirdiği, mahallenin üst tarafındaki kayalıkların oradaki hane ve vatandaşlara zarar verme ihtimali göz önünde bulundurulduğundan bir takım tedbirlerin alınmasına ilişkin defalarca talebi olmuştu. Bunun üzerine İl Afet ile irtibata geçtik. İl Afet Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, bir jeoloji mühendisi ile bir inşaat mühendisi yanında Orman Şefi ve teknik personeli ile beraber orada bir incelemede bulundular. Ağaçlandırma mı yapılması lazım, çukur kazılıp hendek kazılması mı lazım, istinat duvarı mı yapılması lazım. Yani muhtemel çözümler üzerinde değerlendirme yaptılar. İl Afet Müdürlüğü, yamacın çok dik olması halihazırda kayaların kopma ihtimalinin olmasından, bu konuda proje geliştirme konusunda AFAD Başkanlığına yani Başbakanlığa bir yazı yazarak teknik ekip talebinde bulunacaklarını, teknik ekibin gelmesi halinde de bir proje hazırlayarak, oradaki muhtemel kayaların yuvarlanarak vatandaşlara zarar vermesini engelleyecek çözümler üzerinden değerlendirmelerde bulunacaklardır.”dedi.

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum