Advert
as

Genç Çiftçilere Hibe Desteği

Genç Çiftçilere Hibe Desteği

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, genç çiftçilere hibe desteği programı kapsamında bilgilendirme toplantısı yaptı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Tunç, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan genç çiftçilere hibe desteği programı kapsamında bilgilendirme toplantısı yaptı.

 

Genç çiftçilere hibe desteği başladı. 30 bin TL hibe desteği kapsamında yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

 

Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, yaklaşık 350 çiftçi katıldı.

 

Bakanlığın desteği ile yapılan proje ile genç çiftçilerin girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, gelir düzeyinin artırılması, alternatif gelir imkânlarının sağlanması, genç kırsal nüfusun istihdamını sağlayarak kırsaldan kente olan sağlıksız göçün önlenmesi amaçlandığını belirten Şakir Tunç, projelerin birincisi hayvancılık, hayvancılığı geliştirmek ikincisi, Bitkisel Ürünleri geliştirmek, üçüncüsü yöresel ürünler geliştirmek olduğunu söyledi.

 

Solhan’ın geleceği de Hayvancılık, Arıcılığın da yanında bahçe tarımı içinde uygun olduğunu dile getiren Tunç,”Hayvancılığın iyi yapıldığı Arakonak, Yiğitharman, Hazarşah, Mutluca sakinleri ve diğer köyler için en güzel faaliyetlerdir. Ayrıca meyve bahçesini kuranlara devletinde yardımı vardır.”dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum