Advert
as

Coşkun’dan Solhan’a Sağlık Lisesi Müjdesi

Coşkun’dan Solhan’a Sağlık Lisesi Müjdesi

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Solhan’ın en büyük beklentileri arasında yer alan, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni ilçemize kazandırdı. Bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan lise, 3 bölümden oluşacak.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, bünyesinde; Yardımcı Hemşirelik, Ebe yardımcılığı ve Sağlık Bakım Tekniksiyenliği bölümlerinin bulunduğu, Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açıldığını müjdeledi.

 

Her yıl 90 öğrenci alacak

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Coşkun, okulun her yıl 90 öğrenci alacağını söyledi. Coşkun, “Tüm hemşerilerimize bu müjdeyi vermenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Şükürler olsun ki yeni görevimiz ile beraber böylesine önemli ve ilçe halkımızın yıllardır beklediği bu müjde bize nasip oldu ve bizim girişimlerimiz ile sonuçlandı.” dedi.

 

Okulu bitiren öğrenciler birçok yerde çalışma imkanı bulabileceklerini belirten Coşkun, “Mezunlarımız öncelikle sağlık sektöründe personel istihdam açığı sebebiyle devlet ve özel hastaneler, dispanserler, hasta bakım merkezleri gibi sağlık hizmeti veren birçok kurumda iş bulma imkânına sahip olacaklar veya yönetici sağlık personeli olma yolunda da kariyerlerini sürdürebileceklerdir. Solhan’da her geçen gün eğitim kalitesinin yükseldiğinin görüldüğünü ve ilçede ortaokuldan mezun olan öğrencilerin Lise taleplerinin arttığını biliyoruz.  Açılan Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile beraber Solhan sağlık alanında açılması kararlaştırılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’na alt yapı olarak görev görecektir. Bu okulumuzun açılması sürecinde gerekli olan tüm ödeneklerinde Destek Hizmetleri genel müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda karşılanması konusunda çözdüğümüzün de bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

 

“Bu Solhan’a ne ilk ne de son hizmetimizdir ”

 

Yıllardır Solhan’da eğitim ile ilgilenen STK’lar Solhan için bir sağlık meslek lisesinin açılması yönünde çalışmaların yürütülmekte olduğunu anımsatan Coşkun; “Burada her yıl ortalama 50 Solhanlı çocuğun ilçe dışında eğitim gördükleri düşünülse şu anda 200 Solhanlı çocuğumuz farklı illerde sağlık alanında lise okumaktadır. Buda şunu gösteriyor ki imkan verilirse çocuklarımız eğitim öğretimi önemsemektedir. Özellikle hükümetimiz tarafından son on yılda ilçemize kazandırılan okullar ortadadır. Solhan’a bizim hükümetimiz zamanımızda yaklaşık 180 yeni derslik kazandırıldı. Bunun 120 si ise son 4 yıldadır. Solhan eğitim öğretimde çağ atlıyor. Solhanlı bunu hak ediyor. Bilinmelidir ki Yusuf Coşkun’un bu ne ilk hizmeti nede son hizmetimiz olacaktır. Biz kim proje ürettiyse kim fikir ile geldiyse onun fikir ve projelerini önemseriz. Bu anlamda gerek AK Parti Solhan Teşkilatımız gerekse Bingöl İl MEM ve İl Teftiş Kurulumuz; İlçemizin bu talebini desteklemeleri bizi Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde güçlü kılmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

 

Coşkun; “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmet vermesi planlanan Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılması sürecinde bizlere büyük desteği olan Kalkınma Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz’a, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı’ya, Ak Parti Bingöl Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu’na, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’a teşekkür ederim.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum