Advert
as

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenle kutlandı.

Solhan İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen kutlama programı, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kaymakam Fatih Okumuş, “Bugün tam 96 yıl önce açılan TBMM’nin açılışının yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günüdür. Bu bayramın ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olmak üzere iki birleştirici ve tamamlayıcı özelliği vardır. Sizlere özellikle ulusal egemenlikle ilgili kısmı dolayısıyla hitap etmek istiyorum. Ulusal egemenlik; nihai bütün karar yetkisinin, milletin temsil edildiği parlamentoda olduğunu işaret eder. Yani yetki meclisimizdedir; meclistekiler vekildirler sizler ise asillersiniz. Siz değerli asiller yani egemenliği doğrudan uhdesinde bulunduran değerli vatandaşlarım; demokrasinin kalitesini belirleyen iktidarları da sizler belirliyorsunuz. Yetki verdikleriniz size daha fazla refahı özgürlük ve hukuku vaat ediyorlar ve sizler de bunlar içinden siyasal partiler aracılığıyla hür ve serbest iradeyle tercihte bulunuyorsunuz. Diğer yandan toplumsal hayatın demokrasiyle süslenmesi konusu vardır. Ulusal egemenliğin doğrudan ilişki olduğu kavram demokrasidir. Sevgili öğrenciler 23 Nisan’ı Atatürk sizlere armağan etmiştir. Peki, bugün neden bütün çocuklara bu bayramı hediye etmiş olabilir? Muhtemel nedenlerden bir tanesi, bugünün çocukları yarının büyükleri olacaktır. Çocuklar egemenlik konusunda ilgilerini çekmek istemiş olabilir. Yani “ağaç yaş iken eğilir” misali sizleri demokrasi sevdaları olarak görmek istemiş olabilir. Diğer bir neden şöyle geliştirilmiş olabilir: Muasır medeniyet düzeyini temsil eden dünyanın kesin olarak demokratik oluşumunu düşünün. Muasır medeniyete giden yolda sizlerin katkıları görüşleri ve katılımları talep edilmiştir. Meclisin açılış günü demokrasi şöleninin başlangıç günün muasır medeniyet yolunda ilk ve en sağlam tuğla olabilir. Diğer muhtemel nedenleri üzerine mutlaka düşününüz ve araştırınız.

Gelişmiş bir ekonomi ve kuşatıcı bir demokrasi iç içedir. Biri olmadan diğerinin olması çok mümkün değildir. Sadece çalışmak ve teknolojik dünyaya entegre olmak ülkenin demokrasi kalitesini arttırmaz. Tersinden de şu söylenebilir: Demokrasi; zayıf, cılız bir ekonomiyle de sürdürülemeyebilir, bu da çok çalışacak, dünyanın teknolojik ve rekabetçi ortamında güçlü ve dimdik ayakta durabileceksiniz, diğer yandan da demokratik değerler olan sevgi, saygı, merhamet, dışlanmamak, katılmak, eleştirmek, düşünmek, okumak, yazmak, iletişime geçmek, kabullenmek, farklılıklara saygı duymak, birlikte yan yana ve iç içe yaşamak, özgüven gibi değerleri özümseyeceksiniz.

Çalışkan ve hata yapmayan robotlar üretmek mümkündür. Fakat farklı beklentileri olanları mesela Ceylan ile Aslan’ı bir arada barışçıl tutmak doğa ortamında mümkün değildir. Bir yandan çalışkan olmak, diğer yandan farklı çıkarları ve beklentileri barışçıl olarak bir arada tutmak çok çok önemlidir. Sizler, bugünün çocukları yarının sahipleri ve varislerisiniz. Sizin merhametli ve anlayışlı olmanız belki de çalışkan olmanızdan da önde olabilir.

Daha demokratik ve daha müreffeh bir ülkenin inşası mutlak suretle başarılı bir ekonomi ve demokrasi ikizi ile mümkündür. Bugün bu ikisini aynı anda elde etme sorumluluğu bizleri beklemektedir. Özgür ve zengin bir ülkenin anahtarı bellidir tercih yine bizim elimizdedir.” şeklinde konuştu.

23 Nisan konulu okullar arasında kültür, sanat ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, protokol üyelerinin yarışmalarda dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum