Advert
as

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bilgi Yarışması

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bilgi Yarışması

Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 9. sınıfları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

 

 

Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 9/A, 9/B ve 9/C sınıfı öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışmasına 3’erli 3 grup halinde 9 öğrenci katıldı.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Sönmez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zülfü Çalışkan, Savaş Demirel ve Muhittin Çiftçi, Okul Müdürü Ayhan Türel, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışmayı 9/A sınıfından Nazlı Yazıcı, Mervegül Erimez, Kader Tuğa, 9/B sınıfından Hilal Yıldırım, Esra Gün, Ayşe Acet ve 9/C sınıfından ise Ebru Çiçek, Berfim Kaya ve Figen Bingöl temsil ettiler.

Sunuculuğunu Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Asiye Bozbek’in yaptığı Yarışmada; Türk Edebiyatı dersinden 2 soru, Dil ve Anlatım dersinden 2 soru, Matematik dersinden 2 soru, Coğrafya dersinden 2 soru, Tarih dersinden 2 soru, Fizik dersinden 2 soru, Genel Kültür dersinden 2 soru, Kimya dersinden 2 soru, Biyoloji dersinden 2 soru ve İngilizce dersinden 2 soru olmak üzere 20 soru yöneltildi.

Yapılan yarışma sonunda 9/A sınıfı 150 puan alarak birinci oldu. İkinci olan 9/C sınıfı 130 puan ve üçüncü olan 9/B sınıfı ise 120 puan alarak yarışmada sonuncu oldu.

Yarışma sonunda katılımcılara birer teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yarışmada üçüncü olan 9/B sınıfının teşekkür belgesini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Demirel verdi. İkinci olan 9/C sınıfının teşekkür belgesini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zülfü Çalışkan verdi. Birinci olan 9/A sınıfının hediyesini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş verdi.

Programında sonunda teşekkür konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş,”Solhan’daki eğitim bilincinin iyi bir dereceye geldiğine şahidiz. Müşahede ediyoruz, netice itibari ile şuanda yarışan kızlarımız iyi bir şekilde mücadele ettiler hepsini kutluyorum. Bu Solhan’ın en eski bir okuludur, belki yıllar önce diğer okullar yoktu. Sizin okulunuzdan mezun olmuş çok sayıda Doktor, Avukat ve Milletvekili olmuş insanlarda bu okulu okudular. Bu lisenin değerini bilin yani şuanda Anadolu Lisesi’ni kazanmadığınız için dünyanın sonu değildir, bir meslek dahi olsa sevgili öğretmenlerimizin nezaretinde Milli Eğitim çalışması devam etmektedir. Ne zaman bu liseyi ziyaret etmişlerse memnundurlar. Eskiden hatırlıyorum da 19 Mayıs’tan sonra eğitim ve öğretim sekteye uğruyordu. İşin şurasında okullarımızın kapanmasına 3-4 hafta daha var son vaktine kadar iyi değerlendirmek gerekir. Üç yıl önce hatırlıyorum SBS sınavında il ortalaması Matematik gibi bir derste 1,5 bile değildi doğru soru sayısı geçen hafta ilde yaptığımız toplantıda ilçemiz için konuşmak istiyorum, TEOG sınavında Teknoloji dersinde il birincisiyiz. Sayısal alanda ilçemizin bir alt yapısı oluştu. Sosyal derslerde zaten iyiydik. Bu sayısal alanda da sanırım eksikliğimizi tamamlamak istiyoruz. Bu bilgi yarışmasında gayet iyiydiniz 9. Sınıflar olarak doğrusu ben bu yarışmadan mutlu oldum, sevindim. Dolayısıyla bu yarışmanın hazırlanmasında sene sonuna denk gelmesi ciddi bir akademik etkinliktir. Başta yönetici arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizi kutluyoruz.”şeklinde konuştu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum