Advert
as

Yıldız, Projeler Hakkında Bilgi Verdi

Yıldız, Projeler Hakkında Bilgi Verdi

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

2016 yılında daha önce vaat ettikleri projeleri gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini vurgulayan Başkan Yıldız, ihalesi olup yapımına başlayacak olan Açık Alan Spor Kompleksi Projesini, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Kayıt dışı İstihdam projesi ile Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Projenin toplam bütçesi 153 bin Euro

Solhan Belediyesi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmuş olduğu Solhan'da Kayıt dışı İstihdam projenin hibe sözleşmesi yapıldı.  Toplam bütçesi 153 bin Euro olan projenin faaliyetleri 1 Haziran 2016 tarihinde başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yürütmüş olduğu Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında Solhan Belediyesi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmuş olduğu ve başarılı olarak hibe almaya hak kazanan, projenin hibe sözleşmesi Solhan Belediyesi ve ilgili Bakanlık arasında imzalandı.

 

Başkan Yıldız: "İşsiz gençlere eğitim verilecek"

 

Konu ile ilgili bilgiler veren Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, projenin Solhan'ın Avrupa Birliği'nden almış olduğu hibe miktarı bakımından önem arz ettiğini söyledi. Başkan Yıldız, "Toplam bütçesi 153 bin Euro olan projenin faaliyetleri 1 Haziran 2016 tarihinde başlayacaktır. Proje kapsamında bir yıl boyunca 8 tane personel istihdam edilecek. Proje ile 2000 kişiye Eğitim verilecek. Ayrıca seminerler, kompozisyon yarışmaları da projede yer alacaktır. Umut ediyorum ki bu anlamda vatandaşlara bir katkı sunmuş olacağız." dedi.

 

“Engelli ve Kadım Yaşam Merkezi Projemiz var”

 

Onay bekleyen dört projenin olduğunu belirten başkan Yıldız,”Japonya Büyükelçisine sunduğumuz Engelli ve Kadım Yaşam Merkezi Projemiz var. Bu projenin kabul edilmesi ile hem engelli hem de bayanlarımızla ilgili bir yaşam merkezi oluşturacağız. Projemizin kabul edilip uygulanabilir pozisyona gelmesi durumunda geçmiş yıllarda düğün salonu olarak kullandığımız yapıyı onarıp burada engelli bireyler ile kadınlara yönelik ciddi eğitimler vereceğiz. Muhtemelen Haziran ayı sonunda değerlendirilerek büyük ihtimalle ortaya çıkacaktır. Bu biraz uzun sürer. Bunun dışında da hazırlayıp ilgili kurumlara sunduğumuz projelerimiz vardır. Mezbaha ve Hayvan Pazarı ile ilgili projemizi (DAP)’a sunduk. Kabul edilmesi durumunda Yüzde 50 hibe, yüzde 50 belediye tarafından karşılanacak. Bir diğer projemiz ise e-Belediyecilik projesidir. Bu projemizi de Fırat Kalkınma Ajansı’na sunduk. İnşaallah kabul edilirse bir vaadimizi daha yerine getirmiş olacağız ve vatandaşlarımız rahat edecek. Diğer projemiz ise Spor Kompleksindeki mesire alanı ile ilgilidir. Bu projemizi de DAP’a sunduk. Kabul edilmesi durumunda Spor kompleksi projemiz içinde bulunan mesire alanı çalışmaları bu alanda yapılacaktır.”

 

“Spor Kompleksi İhalesi Yapıldı”

 

Geçen hafta itibariyle yaklaşık 3 milyon bir ihaleye çıktıklarını ifade eden Başkan Yıldız, “9 Ticari plaka ihaleye çıkardık. Bunlardan 2’si satıldı, 7’si duruyor. Önümüzdeki günlerde 7 Ticari Taksi plakasını da aynı şartlarla yeni ihaleye çıkaracağız. Ayrıca 28 bin metre kare alanda açık alan spor kompleksi projemizin ihalesini yaptık. Bu proje kapsamında; Basketbol, Voleybol, Tenis kortu, Fitnes, Çocuk oyun alanları, Mesire alanları, Lavabolar, Mescid, süs havuzları, koşu pisti bulunacaktır.”

 

 “Alt Yapı Çalışmaları, Sene Sonu Bitecek”

 

 

Alt yapı ihalesinin 2015 yılında yapıldığını belirten Yıldız, “Alt yapı ihalesini geçtiğimiz yıl İller Bankası tarafından yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Umuyoruz ki bu sene sonu bitireceğiz. Bununla birlikte Solhan’ın alt yapısının yüzde 90’nını bitireceğiz. Halimepınar Mahallesi’nin eksiklerini bitirildi. Kasman Barakaları ve Aşağı Bazmana bitti. Şuanda Yibo civarında çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl üst yapı çalışmaları kapsamında 15 bin metre küp duvar ihalesi yaptık. Çalışmalar devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum