Advert
as

TEOG Tercih Tarihleri Uzatıldı

TEOG Tercih Tarihleri Uzatıldı

Darbe girişimi nedeniyle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25 Temmuz'da sona erecek lise tercih başvuruları, 29 Temmuz'a uzatıldığı bildirildi.

 

 

MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 25 Temmuz'da sona erecek lise tercih başvurularını 29 Temmuz’a uzattı.

 

Darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler nedeniyle MEB, 2016 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde değişikliğe gitti.

 

Buna göre, TEOG kapsamında 15 Temmuz’da başlayan ve 25 Temmuz’da sona ereceği duyurulan tercih başvuruları, 29 Temmuz’a uzatıldı. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi ise 12 Ağustos’a çekildi.

 

Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos’ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

 

Tercih danışmanlığı hizmeti devam ediyor

 

Öte yandan 2016 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerine, tercih dönemi süresince rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak üzere 3 bin 596 Tercih Danışmanlığı Komisyonu’nda rehberlik öğretmenleri ile tercih konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticilerden oluşan 9 bin 708 tercih danışmanı hizmet ediyor.

 

Komisyonlarda; görev alan tercih danışmanları tarafından; üst öğrenim kurumlarının seçiminde göz önünde tutulması gerekenler, okul kontenjanları ve okulun yüzdelik dilimleri, öğrencinin ilgi ve yeteneğinin alan seçimindeki önemi, tercih edilmesi düşünülen okulların önceden ziyaret etmenin önemi, okulların ulaşım, barınma imkanları ve fiziki şartları, kılavuzda yer alan özel şartlara dikkat edilmesi, yükseköğretime geçişteki başarı durumu gibi konularda hizmet sunuluyor.

 

Tercih Danışmanlığı Komisyonları, öğrenci ve velilerin kolay ulaşabileceği okul, çay bahçeleri, alışveriş merkezleri gibi halka açık yerlerde hizmet veriyor. Komisyonlara ilişkin bilgiler il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve mezun olunan okullardan öğrenilebiliyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercih danışmanlığı 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında devam edecek.

 

Yükseköğretime geçiş tercih dönemi için 81 ilde kurulan 2 bin 989 komisyonda öğretmen ve yöneticilerden oluşan toplam 7 bin 849 tercih danışmanları aracılığı ile 26 Temmuz-02 Ağustos 2016 tarihleri arasında hizmet verilecek. 81 ilde oluşturulan toplam 6 bin 585 Tercih Danışmanlığı Komisyonu’nda 17 bin 557 tercih danışmanının görevlendirilmesi sağlandı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum