Advert
as

Hayatını Kaybeden 2 Geçici Köy Korucusu Toprağa Verildi

Hayatını Kaybeden 2 Geçici Köy Korucusu Toprağa Verildi

Karlıova ilçesinde PKK’lılara yönelik yapılan operasyonda çıkan çatışmada hayatını kaybeden 2 geçici köy korucusu için Bingöl Valiliği önünde yapılan cenaze töreninin ardından Taşlıçay köyünde toprağa verildi.

 

 

 

Karlıova ilçesinde PKK’lılara yönelik yapılan operasyonda çıkan çatışmada  hayatını kaybeden 2 geçici köy korucusu için Bingöl Valiliği önünde cenaze töreni düzenlendi.

 

Törene katılan, korucular İdris Demir ve Tarık Aydemir’in yakınları tabutlara sarılarak Kürtçe ağıtlar yakarken, cenazede bulunan halk da ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak lanetler okudu.

 

Bingöl Valiliği bahçesinde düzenlenen törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Belediye Başkanvekili Halim Sügü, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven,  ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri,  Bingöl merkez ve bağlı köylerde görev yapan korucular  ile vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Vali Köşger, “Bu vatan için çok bedeller ödendi, bedeller ödenmeye devam ediyor. Bu vatana kasteden dahili kahpeler, içimizdeki alçaklar, namussuzlar ve onları maşa olarak kullanan alçaklar şunu bilsinler ki, bu vatan için  bu millet için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa, ödeyeceğiz ve burada var olmaya devam edeceğiz. Bu yiğitler, bu kahramanlar, bu aslanlar olduğu sürece kimse bizlere diz çöktüremeyecektir İnşallah. Tek tesellimiz, onların aslanlar gibi bu vatan için, bu millet için şehit olmalarıdır. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bundan emin olun. Allah hepimize sabırlar versin, bu sabrımızı bozmadıkça bunların üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle.” şeklinde konuştu. İdris Demir ve Tarık Aydemir’in naaşları, okunan duanın ardından toprağa verilmek üzere Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyüne uğurlandı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum