Advert
as

“Af Değil, Adalet İstiyoruz”

“Af Değil, Adalet İstiyoruz”

İslami kimlikli mahkûmların aileleri Bingöl’de yaptıkları basın açıklamasında, cezaevindeki yakınlarının 28 Şubat ve FETÖ zulmüne uğradıklarını söyleyerek yeniden yargılama talebinde bulundular.

 

 

FETÖ’nün yargı ayağı tarafından mahkum edilenlerin aileleri, Bingöl’de yaptıkları basın açıklamasında hükümetin konuya duyarsız kaldığını belirterek, “biz af - istemiyoruz; çünkü af suçlulara olur. Biz yalnızca Adalet istiyoruz.” dediler.

 

Mağdur aileler adına basın açıklamasını Merve Değişgeç okudu. Yıllarca adaletin tecelli etmesi için seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Değişgeç, “Biz 90’lı yıllarda sırf Müslüman oldukları, camide Kur’an dersi verip aldıkları için 28 Şubat zulmünün ve FETÖ’nün mağduru olup zindanlara atılan ve her biri en az 15-20 yıldır zindanda olan masum Yusufilerin mağdur aileleriyiz. Yıllarca adaletin tecelli etmesi için sesimizi duyurmaya çalıştık; ama ilginçtir Mısır’daki sağır sultan sesimizi duydu lakin yanı başımızda adalet ve kalkınma ismiyle öne çıkan AK Partinin yöneticileri duymadı veya her seferinde biraz bekleyin, henüz bazı şeyler için şartlar oluşmadı deyip umutları ertelediler.” dedi.

 

“Biz af istemiyoruz yalnızca adalet istiyoruz”

 

38 bin kişinin tahliye edildiğini hatırlatan Değişğeç, “15 Temmuz darbe kalkışmasının Allah’ın lütfuyla atlatılmasından sonra tamam artık suçsuz yere yıllardır zindanlarda olan eşlerimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz çıkacak dedik; ama bir de ne görelim ne kadar hırsız arsız varsa affa tabii tutuldu. Yakup’un Yusuf’u misali yakınlarımız FETÖ’nün kumpasına kurban oldukları halde onlarla ilgili hiçbir şey yoktu! Biz kimseye minnet etmiyoruz, minnetimiz ancak Allah’adır; biz af da istemiyoruz; çünkü af suçlulara olur. Biz yalnızca adalet istiyoruz.” diye belirtti.

 

“Adaletle hakları iade edilene kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz”

 

Yakınlarına işkence eden polisler, onları tutuklayan savcılar ve ceza veren hâkimlerin FETÖ’den cezaevine atıldıklarını dikkat çeken Değişgeç, “Bu dahi onların kararlarının geçersiz ve art niyetli olduğunu gösteriyor. Biz, Yusufî olarak bildiğimiz yakınlarımızın mağduriyeti giderilene ve adaletle hakları iade edilene kadar sesimiz yükseltmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Tamaç: “Oğluma Ceza Veren Savcı İçerde”

 

Oğlunun 21 yıldır cezaevinde olduğunu belirten Mehmet Tamaç, “Oğlum 21 senedir suçsuz yere cezaevinde yatıyor. Oğlum 21 senedir haksız yere içeride ve biz sadece adalet istiyoruz. Oğluma ceza veren, ona işkence eden, 36 yıl hapis cezası veren o savcı şuan içeride. Ben sadece adalet istiyorum” dedi.

 

 

Oğlunun 19 yıldır suçsuz yere cezaevinde olduğunu ifade eden Baki Gülen ise, “Oğlum haksız yere cezaevinde yatıyor. Annesi hasta olduğu için görüşe bile gidemiyor. Oğlum hak etmediği halde cezalandırılıyor. Bizler adalet istiyoruz” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum