Advert
as

Zazaca Edebiyat ve Folklor Dergisi ‘Vir’ Çıktı

Zazaca Edebiyat ve Folklor Dergisi ‘Vir’ Çıktı

Edebiyat ve folklor alanında Zazaca yayın yapacak olan ‘Vir’ dergisi yayın hayatına başladı. Üç ayda bir çıkacak olan dergide, Zazaca’nın edebiyat ve folkloruna dair her türlü içeriği bulmak mümkün olacak.

 

 

 

Edebiyat ve folklor alanında yayın yapacak olan Zazaca ‘Vir’ dergisi  yayın hayatına başladı. Dergide masal, şiir, hikaye, tiyatro, atasözü, bilmeceler gibi edebiyat ve folklor içerikli her  türden yazıyı bulmak mümkün olacak.

 

Derginin yayın kurulunda Bingöl Üniversitesi’nden üç akademisyen yer alıyor. Mehmet Aslanoğulları’nın imtiyaz sahibi olduğu Vir dergisinin yazı işleri müdürlüğünü Ayetullah Karabeyeser, editörlüğünü de Murat Varol yapıyor.

 

Vir’in birinci sayısında 11 masal, 3 hikâye, 6 şiir ve 1 tiyatro eserinin yanı sıra fıkralar, atasözleri  ve bilmeceler de yer alıyor.

 

 

Uzun bir çalışmanın ardından ilk sayısı okuyucu ile buluşan derginin ikinci sayısı için de çalışmalara başlandı. Zazaca’nın edebiyatı ve folkloru alanında çalışmalar yapanlar,  virmecmua@gmail.com adresi üzerinden dergi ile iletişime geçebilir ve yazılarını gönderebilirler.  

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum