Advert
as

“Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevir”

“Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevir”

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde okuyan 400 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

 

 

Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Üniversitede Bisiklet Dağıtım Töreni düzenlendi.

 

Törende basına açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler: “Ülkemizde vatandaşlarımızın en üst sağlık seviyesine ulaşması için yürüttüğümüz programlardan bir tanesi de 2010 yılında Başbakanlık genelgesi ile yayınlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programıdır” Bu program, 2014-2017 yılları için güncellenmiştir. Sektörlerarası bir yaklaşımla oluşturulan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının titizlikle, sabırla ve süreklilik ilkeleri doğrultusunda uygulanması sonucunda başarı elde edilecektir.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ilimizde 8 Ekim 2015 tarihinden bu yana 2107 adet bisiklet dağıtılmıştır. Bingöl Üniversitesi’ne verilecek 400 bisiklet ve Bingöl Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’ne verilecekler olan bisikletler ile toplam rakam 3000’i geçecektir” dedi.

 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce üniversiteye verilecek olan 400 bisiklet ile gerçekleştirecekleri proje hakkında bilgi veren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak: “Sağlık için adım atmak, üniversite olarak atılacak adımlara bir katkı olacak. Halk Sağlığı Müdürlüğünce üniversitemize verilecek 400 bisiklet için bir park alanı oluşturacağız ve öğrencilerimiz bu bisikletleri istedikleri zaman kullanabilecekler. Bisikletler bizim açımızdan önemli, gönlümüzde Meslek Yüksek Okulumuz ile kampusumuz arasında bir yol var. Bu yolu hem bisiklet kullanımı için, hem de gidiş gelişler için kullanacağız ve bu şekilde hem hocalarımız, hem de öğrencilerimiz rahat edecekler. Üniversitemizi hem sağlıklı yaşam açısından, hem de diğer açılardan çok daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi.

 

Programda yaptığı konuşmasında gelişmiş ülkelerde obezite sorunu yaşandığını vurgulayan Vali Köşger: “Bugün, simgesel önemi yüksek bir faaliyet için burada bulunuyoruz. Devletler güçlenmesi, toplumların refahı artması takdir edilen bir durum. Ancak toplumsal refahın artması, ülkelerin gelişmesi bir takım istenmeyen etkiler de ortaya çıkarıyor. Bunlardan birisi de obezite sorunu.

 

Ülkemiz de gelişen bir toplum. Orta gelir tuzağını da takılmadan geçersek çok daha gelişmiş ve ferah bir ülke olacağız. Ancak bizim de gelişmiş ülkelerin sorunu haline gelmiş bu obezite tuzağına yakalanmamız lazım. Bugün sizlere hediye edeceğimiz 400 bisiklet ile toplumda örnek olması gereken üniversite öğrencileri ve üniversite mezunlarımızın daha çok spor yapmalarını sağlayacak bir hareketin fitilini ateşlemiş oluyoruz. Sizler topluma öncü olmalısınız. Hepinize başarılar diliyorum. Bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Bisiklet sürmeyi sadece boş zaman faaliyeti olarak değil, ulaşım amacı ile de kullanılması için projeler geliştiriliyor. Yeni yapılacak olan Çapakçur Vadisi’nin de bisiklet sürmeye elverişli olması planlanıyor. Bittiğinde Bingöl daha yaşanılır bir memleket olacaktır” dedi.

 

Programın ardından Vali Yavuz Selim Köşger, bir süre öğrenciler ile birlikte bisiklet sürdü.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum