Advert
as

Bilge Kral Rahmetle Anıldı

Bilge Kral Rahmetle Anıldı

Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi Bosna Hersek’in efsanevi Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i, ölümünün 13. yılında andı.

 

 

Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi, Bosna Hersek’in efsanevi Cumhurbaşkanı, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç vefatının 13. Yıldönümü münasebetiyle bir anma programı düzenledi. Programda konuşan Genç Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı A. Haluk Çakan, “ Bundan 13 yıl önce yeryüzü saygıya değer bir insanını daha kaybetti. Bilge Kral´I rahmetle ve hasretle anıyoruz” dedi.

 

Memur-Sen şube binasında gerçekleşen etkinliğe sendika üyeleri ve davetliler katıldı. Etkinlik, katılımcılara Bosna direnişinin büyük komutanı, değerli fikir adamı, askeri deha, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç´in hayatını anlatan bir belgesel filmin izlettirilmesiyle başladı. Film izletisinin ardından konuşan Genç Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı A. Haluk Çakan, “Bütün zorluklara rağmen Bosna-Hersek`i bağımsız bir devlet yapmayı başaran, en zor anında halkının bir ‘Baba’gibi etrafında kenetlendiği, derin bilgi birikimiyle ‘Bilge İnsan’ adı verilen Aliya İzzetbegoviç’i, hakka yürüyüşünün 13. yıldönümünde rahmet ve hasretle anıyorum” dedi.

 

‘O Bütün Dünyanın Bilge Kralıydı’

 

Çakan, “Aliya bütün dünyanın bilge kralıydı. Zihinlerde ve gönüllerde hep böyle anılacak. Hayatı üç mücadele arasında geçmişti. İslâm'ı anlama ve yaşama mücadelesi, komünist dönemde hapishanelerdeki özgürlük mücadelesi, komünizmin yıkılışından sonra ise Sırp ve Hırvat katliamına karşı halkının başında verdiği ölüm kalım mücadelesi. ‘Ben bir Müslüman'ım ve öyle kalacağım. Kendimi dünyadaki İslam davasının bir neferi olarak telakki ediyorum ve son günüme kadar da öyle hissedeceğim. Çünkü İslam benim için güzel ve asil olan her şeyin diğer adı’ diyordu Aliya, yetiştirdiği vasıflı insanları ardında bırakırken. Hiçbir zaman liderlik hırsı taşımadı, siyasi makamlara kendiliğinden talip olmadı. Hayatı boyunca İslam ve Batı kültürlerini anlamak için çabaladı” şeklinde konuştu. 

 

‘Yaşadığı Çağ Ondan Çok Şey Öğrendi’

 

Çakan konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Bosna´da yaşanan dramı insanlık adına utançla hatırlarken, haklı davalarında canını feda etmiş şehitleri ve o şehitlerin komutanı Aliya İzzetbegoviç´i rahmet ve saygıyla anıyorum. O dahi bir asker olarak ölüme meydan okurken gücünü aldığı inançlarının gereklerini de yerine getirmede son derece titiz ve bir o kadar da kararlıydı. ‘Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir’ sözleri ile hayat felsefesini anlatıyordu. Yaşadığı çağ ondan çok şey öğrendi. Destansı bir ömür bıraktı ardında. Hakka yürümesinin 13. Yıldönümünde büyük komutan, aksiyon ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç´i bir kez daha rahmet ve muhabbetle anıp, insanlık adına kendisine şükranlarımızı sunuyorum."

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum