Advert
as

İlçemizde Muhtarlar Günü Kutlandı

İlçemizde Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Hükümet Konağı önünde resmi tören gerçekleştirildi.

 

 

 

19 Ekim Başbakanlık genelgesinin ardından her yıl kutlanacak olan muhtarlar günü için Solhan Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

 

Hükümet Konağı önündeki programın akabinde Kaymakam Fatih Okumuş, köy ve mahalle muhtarlarıyla Tadım Pastanesinde bir araya geldi. Burada muhtarlara tatlı ikram edildi.

 

Düzenlenen kutlama törenine; Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Mehmet Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, muhtarlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

Törene katılan muhtarlarla yakından ilgilenen ve sohbet eden Kaymakam Okumuş; Toplantıda, köylerin mevcut durumları ve sorunları hakkında muhtarlardan bilgi aldı.

 

Muhtarlardan köylerinde yardıma muhtaç dar gelirli vatandaşları tespit etmelerini, tüm vatandaşlara adil davranmalarını, yardımcı olmalarını, vatandaşın dert ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için ilgili makamlara bildirilmesi ve takibi konusunda gerekli titizliği göstermelerini isteyen Kaymakam Okumuş:"Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, ülkemize ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren “Muhtarlar Günü” ilan edilmişti.

Vatandaşlarımız ile devletimizin arasında bir köprü vazifesi gören, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen Solhanlı muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlarım."dedi.

Muhtarların sorunlarını dinleyen Okumuş, köy sorunlarının öncelik sırasına göre hızlı bir şekilde çözülmesi için çalışacaklarını ifade etti.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum