Advert
as

Tokuş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Tokuş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Bingöl’de, babasının marketinde çalışan zihinsel engelli Ahmet Tokuş’u işkence ederek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Zeyyat B.’nin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Bingöl’de geçtiğimiz Mayıs ayında engelli bir genci hunharca öldürerek, ilk duruşmada, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı.” diyerek ilginç bir şekilde savunma veren katil zanlısı ikinci kez hâkim karşısına çıkarıldı.

Davaya, cinayete kurban giden Ahmet Tokuş’un ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

Aynı ifadeyi verdi
Mahkemede savunmasını yapan katil zanlısı Zeyyat B., bir önceki mahkemedeki, “Ben Ahmet Tokuş’u öldürmedim, benim öldürdüğüm adam onun kılığına girmişti. Ben büyük bir tapınak rahibini öldürdüm o deccaldı sihirbazdı, o papaz sihir yaparak Ahmet Tokuş’un kılığına girdi, aslında Ahmet Tokuş’u papaz öldürmüştü ben papazı öldürdüm.” şeklindeki beyanlarını tekrarladı.

Maktulün ailesi de önceki celsede verdikleri ifadeleri tekrar ederek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiler.

 

Avukat ve iddia makamını dinleyen mahkeme heyeti, sanığın kaçma ihtimali olacağından dolayı tutukluluk halinin devamına, sanığın tutukluluk halinin 13 Ocak 2016 tarihinde resen gözden geçirilmesine, duruşmanın 09 Şubat 2016 günü saat 10.45 bırakılmasına karar verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum