Advert
as

Bingöl’de Suriyeli muhtaçlara yardımlar sürüyor

Bingöl’de Suriyeli muhtaçlara yardımlar sürüyor

Bingöl’de ‘Suriyeli kardeşlerimize Ensar olalım’ yardım kampanyası kapsamında 94 Suriyeli aileye 64 bin TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Bingöl Valiliği koordinesinde, Bingöl Belediyesi ve Kızılay Bingöl Şubesi işbirliğiyle sürdürülen ‘Suriyeli Kardeşlerimize Ensar Olalım’ yardım kampanyası kapsamında 94 Suriyeli aileye 66 Bin TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, “Devlet olarak maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza yardımda bulunmanın yanı sıra Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak ülkemize ve ilimize sığınan Suriyeli komşularımıza da yardımda bulunuyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Suriyeli kardeşlerimize yönelik olarak başlattığımız kampanyaya Bingöllü hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdi ve katılım sağladı. Suriyeli sığınmacıları barındırmak, ihtiyaçlarını gidermek için seferber oldu.” dedi.

 

Vali Köşger, konuşmasının devamında, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından Suriyeli ailelere gıda, giyim ve yakacak yardımı yapıldı. Bunun yanı sıra Bingöl Belediye ekiplerince hayırseverlerden alınan ikinci el eşyalar Suriyeli ailelere teslim edildi. Kızılay tarafından gıda, giyim ve battaniye yardımları gerçekleştirildi. Ayrıca, Valiliğimizce nakdi yardım amacı ile oluşturulan banka hesabına hayırsever vatandaşlarımız bugüne kadar 115 Bin 540 TL nakdi yardımda bulundu. Ağır kış şartlarının yaklaşmasından dolayı Suriyeli ailelerin özellikle kış mevsimini daha sıcak bir ortamda geçirebilmeleri ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları için, 64 aileye hane başı bin 500 TL olmak üzere toplam 96 bin TL nakdi yardım gerçekleştirildi. Büyük sıkıntılarla ülkemize ve bir kısmı da ilimize sığınan Suriyeli sığınmacılara yardımda bulunan bütün vatandaşlarımız başta olmak üzere Bingöl Belediyemize ve Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum