Advert
as

Çağrı-Der, Yıllık Faaliyet Raporunu Açıkladı

Çağrı-Der, Yıllık Faaliyet Raporunu Açıkladı

İlçemizde hayırlı hizmetlerde bulunan Solhan Çağrı-Der, 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

 

 

 

Solhan Çağrı Der, 2016'da 458 aileye toplam 30.640.00 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

 

Dernek tarafından çalışmalar hakkında yapılan açıklamada,  "2016 yılı içerisinde 12 aylık zaman diliminde 458 aileye, 30.640.00 değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 249 aileye 17.750.00 TL değerinde gıda, 20 aileye 2.600.00 TL nakdi yardım,  154 aileye 9.240.00 TL değerinde kırmızı et yardımı, 35 aileye 1.050.00 TL kırtasiye yardımında bulunduk.

 

Solhan Çağrı Der olarak imkânlar el verdikçe ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunduğumuzu, bu hayırlı çalışmalarını nebevi bir misyonla yürüttüğümüzü belirtmek istiyoruz.”denildi.

 

Açıklamanın devamında,"Bizler '' Sizden hayra çağıran iyiliği emredip, kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun'' [Ali İmran 104] ayetini ilke edinerek ''Hayra vesile, olan hayrı yapmış gibidir'' Hadisi Şerifi mucibince zengin ile fakir arasında hayırseverlerin katkısıyla imkânlar ölçüsünde köprü olmaya çalışıyoruz."

 

Daha fazla muhtaca ulaşma adına hayırseverlere çağrıda bulunulan açıklamada: " İnanıyoruz ki Allah-u Teala’nın emrettiği zekat, infak, sadaka, fitre, fidye, keffaret gibi mali yükümlülükler yerine getirildiği takdirde hem Allah-u Teala’nın rızasına nail olmuş olacağız, hem de toplumun kanayan yarası olan fakirlikten kurtulmuş olacağız. Birçok güzelliğe sahip olan infak ahlakı gelişirse ruhen de huzur bulmuş olacağız. Kanaatimiz odur ki, Allah, muhtaca yardım edene mutlaka daha fazlasıyla mukabelede bulunacaktır. İnsanın sahip olduğu her şeyin tek ve asıl sahibi Allah’tır. Bu nedenle insanın emaneten sahip olduğu malını asıl sahibi olan yaratıcısının gösterdiği istikamette kullanması kulluğun bir gereğidir. Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde, varlıklı müminlere Allah yolunda infak emir ve tavsiye edilmiş, Allah yolunda harcayanlar övülmüştür." denildi.

 

Hayırseverlere teşekkür edilen açıklamanın sonunda,”Yardım faaliyetleri çalışmalarında maddi, manevi ve fiziki olarak katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Hayırseverler bizlere 0 533 768 51 70 – 0 539 421 85 30 nolu telefonlardan ulaşabilir.”denildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum