Advert
as

Kibir afeti hakkında...

Kibir afeti hakkında...

Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'in çeşitli yerlerinde kibri ve kendini beğenmiş zorbaları kötülemiş, kınamıştır.

Nitekim Allah (cc) şöyle buyuruyor: "Yeryüzünde, hiç bir haklı gerekçeye dayanmaksızın, kendini büyük görenlerin bakışlarını, ayetlerimi idrak edip ibret almaktan alıkoyacağım. Onlar bütün ayetleri görseler bile inanmazlar, eğer doğru yolu görseler bile onu kendilerine yol edinmezler. Fakat eğrilik ve kargaşalık yolunu görünce o yolu tutarlar. Bu tutum, ayetlerimizi yalan sayarak onların iç yüzünün farkında olmamalarındandır." (A´raf: 146)

Allah (cc) buyuruyor ki: “Onlar kendilerine gelmiş hiçbir delil olmaksızın, Allah'ın ayetleri hakkında tartışan kimselerdir. Bu ise Allah katında ve iman edenler katında büyük öfke ve gazap gerektiren bir iştir. Allah, her kibirli zorbanın kalbini işte böyle mühürler.” (Mümin: 35)

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "İnsan, nefsinin peşinden gide gide günün birinde zorbalardan biri olarak yazılır ve onların çarptırıldığı azaba çarptırılır."

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Allah (cc)'ı unutarak zorbalığa girişen ve saldırganlığı huy edinen kul, ne fena bir kuldur! Allah (cc)'ı unutarak zorbalığa girişen ve büyüklük taslayan kul, ne fena bir kuldur! Kabirleri ve bedenlerin çürüyeceğini unutan, bilmezlikten gelen ve hesaba

Katmayan kul, ne fena bir kuldur! Hayatının başlangıcını ve akıbetini düşünmeyerek küstahlaşan, azgınlaşan kul, ne fena bir kuldur!”

Sabit'ten rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: “Duyduk ki Peygamber (sav) Efendimize biri hakkında “Ya Rasulallah, falan adam amma da kibirli!” dediler. Peygamber Efendimiz (sav)' de: “Bu kibrin sonu ölüm olmayacak mı?” diye buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: 

“Cehennemlikler, bütün kötü huylular, kendini büyük görenler, hep dünyalık biriktirme peşinde koşanlar ve pintilerdir.”

 

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Kendini büyük görenler, kıyamet günü zerreler şeklinde adamlar hâlinde mahşere gelirler. Kalabalığın ayakları altında çiğnenirler, öylesine küçük kalırlar ki, her şey onlardan yüksek kalır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum