Advert
as

“Türkiye’de Artık Darbeler Dönemi Bitmiştir”

“Türkiye’de Artık Darbeler Dönemi Bitmiştir”

Bingöl’de Halka hitap Başbakan Binali Yıldırım, hayır cephesi, CHP, HDP, FETÖ ve PKK’ya yüklenerek, Türkiye’de artık darbeler döneminin bittiğini söyledi.

 

Bingöl’de ‘15 Temmuz Diriliş Meydanı’nda halka hitap Başbakan Binali Yıldırım, artık Türkiye’de artık bundan böyle darbeler döneminin bittiğini söyledi.

12 Eylül halk oylamasında da Bingöl darbe anayasasına yüzde 95 ile ret oyu verdiğini ifade eden Yıldırım, darbe kalıntılarından bu anayasayı temizleme görevi yine Bingöllülere düştüğünü belirtti.

ABD destekli FETÖ darbe girişimine değinen Yıldırım, “Alçaklar, 15 Temmuz’da sizin emanetinizi almak için geldiler ama emaneti teslim etmedik. Öyle yağma yok, eline milletin silahını, uçağını, helikopterini alacaksın ve bu şekilde milletin üzerine bombaları, mermileri yağdıracaksın, millet bunu unutmaz. Hele hele Bingöl hiç unutmaz. Artık bu ülkede darbeler dönemi bitmiştir. Millet iktidarına, başbakanına, cumhurbaşkanına, meclisine ve Bingöl bu meydanda sahip çıktı, o geceyi karanlıktan aydınlığa dönüştürerek sahip çıktınız.” Dedi.

Bu ülkenin kolay kurulmadığını dile getiren Yıldırım, İstiklal savaşında Türk’ü, Kürd’ü, Zaza’sı, Çerkez’i Arab’ı ile hep beraber kazandıklarını söyledi.

“Bizler Hz. Muhammed’in ümmeti olmaktan şeref duyuyoruz”

Yıldırım, “Öyle asker kılığına girmiş 3-5 haine bu ülkeyi bırakacak göz varmı bizde? Hiç bir etnik grubun diğerine üstünlüğü olamaz. Bizler Hz.Muhammed’in ümmeti olmaktan şeref duyuyoruz. Allah’ın birleştirdiğini kim ayırabilir. Yeter ki oynanan oyunların farkına varalım, tuzakları fark edelim, hainlere gereken dersi verelim. Müslüman Cezayir arasına fitneyi koydular, aynı tuzağı bizim içinde yapmaya çalışıyorlar. Bizleri de Kürt diye Türk diye Zaza diye birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar. Asil milletimiz hileli tuzakları başlarına geçirecek ve bizi parçalamaya çalışanlara gereken dersi verecektir.” Diye konuştu.

 “PKK en bu bölgenin insanına zarar verdi”

Biz sadece Yaradan’ın huzurunda eğiliriz, onun dışında kimsenin önünde eğilmeyeceklerini vurgulayan Yıldırım,  “Esnafa kepenk kapattırarak rızkına engel olan terörle bölgedeki ticareti durma noktasına getirenler, en çok bu memleketin insanına zarar veriyorlar. Bu bölgede terörün şiddet sarmalından en çok siz etkileniyorsunuz. Çocukları kandırarak dağa çıkararak, ellerine silah vererek askere saldırtanlar en çok bu memleketin siz asil evlatlarına Zazalara Kürtlere zarar veriyorlar. Bu bölgenin çocukları okumasın, cahil kalsın, diye okulları yaktılar. Evladı dağa çıkarılmış annenin, çocuğuna hasret kalmış babanın, hasretini kim dindirebilir.  Bu memleketin evlatlarını katil yapanlar, kalem tutması gerek ellere silah tutuşturanlar şimdi hesabını veriyor tek tek hesabını soruyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Cazibe merkezileri programı ile bölge canlanacak”

Cazibe merkezileri programı ile birçok teşvik uyguladıklarını ifade eden Yıldırım, “Bu kapsamda Bingöl'e iki büyük fabrika kuruluyor. Bingöl'e entegre yem fabrika Cazibe merkezileri programı ile birçok teşvik uyguladık. Bingöl'e iki büyük fabrika kuruluyor. Bingöl'e entegre yem fabrikası ve ilaç fabrikası kurulacak. Gençlere yeni iş alanları açılacak. Devleti kaybetmenin ne demek olduğunu Suriye’de görüyoruz.” Dedi.

Yıldırım konuşmasına devam ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2013 yılından beri bizi nasıl engelliyorlar, nasıl oyalıyorlar; gezi olayları, yargı darbesi 15 Temmuz darbe girişimi derken,  ülke vakit kaybediyor. 16 Nisanda Bingöl öyle evet diyecek ki Türkiye’de artık sorun çıkaran bütün kesimler cevabını alacak. Gençler 15 Temmuzda o tanklara karşı göğsünü siper eden bu bayrağı yere düşürmeyen, 18 yaşındaki gençler, şehitlik şerbetini içen gençler size CHP siyasete girmeye layık görmüyor.”

“CHP ve HDP ne zaman ülkenin hayrına olan bir işe evet dediler?”

 “Bu yeni sisteme CHP, HDP karşı çıkıyor bunların, ilişkisi ahbap çavuş ilişkisidir.” Diyen Yıldırım,“CHP’de HDP’de kara tren solcusu, ülkeye hızlı tren gelmiş uçakla yolculuk yaygınlaşmış, havayolu halkın yolu olmuş bunlar, hala kara trende kalmış her yeniliğe karşı bunlar. CHP ve HDP ne zaman bu hayırlı bir iş yaptılar, ne zaman ülkenin hayrına olan bir işe evet dediler.  Millet bunlara 16 Nisanda unutulmayacak bir ders verecek.” Diye konuştu.

“Son 14 yılda Bingöl'e tam 10 milyar liralık yatırım yaptık”

Son 14 yılda Bingöl'e tam 10 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Bingöl'deki mevcut okulları yeniledik. Ücretsiz ders kitabı dağıtıyoruz. Bingöl’deki öğrencilerimize 61 milyon eğitim yardımı yaptık. Bingöl Üniversitesi'ni kurduk. 22 fakülte ve yüksekokuluyla birlikte bölgenin parlayan yıldızı oldu.  Bu yıl merkezde 924 öğrenci kapasiteli yeni bir yurt açıyoruz. Bingöl'ün merkezden ilçelerine kadar her bir köşesini sağlık tesisleriyle donattık. Bingöl için 890 milyon liralık sosyal destek verdik. Bingöl’de 5 bin 544 konut inşa ettik.” Dedi.

 

Öte yandan Başbakan Yıldırım,  AK Parti Bingöl Eski Milletvekili Mahfuz Güler'in vefat eden babası Abdullah Gülen için merkez İnali Mahallesi'ndeki taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra İl Valiliğini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, Muş’ta yapılacak mitinge katılmak üzere Bingöl’de ayrıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum