Advert
as

Haydi Bismillah

  • 2017-05-05 09:54:21
  • 2591 Görüntülenme
  • Kıymetli okurlarımız öncelikle Allah’ın rahmeti bereket, esenliği ve şefaati sizin ve ailenizin üzerine olsun. Amin.

    Şunu ifade etmeliyim ki bu köşede sizlerle buluşmanın heyecanı ve sevincini yaşıyorum. Rabbim nasip ederse her hafta sizlerle burada çoğunlukla Din-i Mübin’i İslam’ın öğretilerini anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Niyeti hayır olanın akıbeti de hayır olur düşüncesi ve gayesi ile Rabbimden bizi bu doğrultuda haktan ve hakikatten ayırmamasını diliyor bunun için dua ediyoruz.

    Değerli okuyan! Peygamberimiz –selam ve sevginin en güzeli üstüne olsun- şöyle buyuruyor: Besmele ile başlamayan bir işiniz olursa bilmelisiniz ki o işiniz kısır kalacaktır ve o işinizde bereket hiçbir zaman olmayacaktır. Buradan hareketle besmelenin hayatımızın her alanını kuşatması ve mayalaması gerektiği sonucuna ulaşmaktayız. Dolayısıyla Peygamberimiz bize bu uyarıyı yaparken besmelenin hayatımızda nasıl bir yer tutuğuna ve özellikle de önemine dikkat çekmek istediği açıkça görülmektedir. Bunun için şunu net bir şekilde ifade edebiliriz ki, besmele Müslümanın hayatında olmazsa olamazdır. Besmele işlerimizin Müslümanlaşması için ön kabuldür. Besmele şerrin defi hayrın bereketi için göz ardı edilemez bir gerekliliktir. Besmele niyetlerimizle birlikte işlerimizi mayaladığımız ilahi bir özdür. Besmele bütün varlıkların sığınağı korunağıdır. Besmele Müslümanın alameti farikasıdır…

    Bundan dolayı besmele, genelde insan, özelde de Müslüman ile bütün varlıklarla arasında dolaysız bir şekilde, direk bir iletişim aracıdır. Buradan hareketle şunu ifade etmek isteriz ki, İnsanın çevresi ile insanın insanla ve en önemlisi insanın yaratıcısı ile iletişimini düzenleyen ve istikamet üzere olmasını sağlayan besmeledir.

    Bizde bütün bunları göz önüne aldığımızda, siz değerli okurumuzla buluştuğumuz bu ilk yazımızda, besmelenin anlamı üzerinde durarak konunun önemine dikkat çekmek ve Bismillah diyerek ilk yazımızı sizlerle sunmak istedik. Allah bize hakkıyla bu güzel kelimenin anlamını bilmeyi ve anlamıyla hayatımız mayalamayı nasip etsin. Gayret bizden inayet ve tevfîk Allah’tandır.

    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ