Advert
as

Dost Sohbetinden (3)

  • Musa APUHAN
  • 2017-09-11 19:18:41
  • 3217 Görüntülenme
  • Bir önceki yazımızda, değerli dostumuz “bu yapıdan dolayı kimsenin mağdur olduğunu düşünmüyorum” demişti.  “Ama bu yapının mağdur ettiği çok kişinin olduğunu biliyorum…” demişti.

    Değerli AK Partili dostum, “aslında söylenecek çok şey var, ama biliyorsun işte biz her şeyi konuşamıyoruz.” dedi.

    “Ama Cumhurbaşkanının bu yapıyla ilgili şu tarifi çok doğru; Bunların altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet demişti.”

    “Ancak temel problem şu;  15 Temmuz darbe alçaklığından sonra FETÖ yapılanmasının ibadet kısmını tamamen temizledik, orta kısmına biraz dokunduk, ama bu işin tepe kısmına halen dokunulmaması bizleri şaşırtıyor. Bu durumu hem halka hem de gerçek partililere anlatmakta güçlük çekiyoruz. Bu yapı ile ilgili bağlantılarından dolayı tutuklananların verdikleri ifadelerin ucu birilerine değdiği için bu güne kadar bunların hiçbir şekilde ifadeye çağrılmamaları ayrıca insanların dikkatinden kaçmıyor.

    Zaman zaman şunu da düşünmüyor değiliz; acaba Cumhurbaşkanının serzenişleri bu tür dokunulmaz derin yapıların varlığından mıdır?

     Ancak halen yargının bu dokunulmaz yapılara da bir gün dokunacağını ümit ediyoruz.” dedi.

    Bizlerinde çokça duyduğu, sanki FETÖ diye bir yapı yokmuş, dokunulan herkes masummuş söylentileri üzerine bende dostuma şunu sorma gereği duydum;

    “ Sizlerin fetö’cü olduğuna emin olduğunuz ve hala piyasada elini kolunu sallayarak gezenler var mı?” diye.

    “Evet, ellerini kollarını sallaya sallaya gezen ve hiçbir şey olmamış gibi davranan o kadar çok fetö’cü var ki. Hele hele gözaltına alınıp sonra serbest bırakılmaları, onları ayrı bir havaya sokuyor. Bu durumun toplum üzerinde yarına dair ciddi baskılar oluşturduğunu düşünüyorum. Çünkü bu insanların yarın serbest kalınca neler yapabileceklerini düşünmek bile korkutucu.”

    Dostum bunu ifade etmeden de duramadı; “dediğimiz gibi ibadet kısmında olan gençler gözaltına alınıyor, ağabeyler serbest. Polis görevden uzaklaştırılıyor, emniyet amiri serbest. Emniyet müdürü cezaevine atılıyor, emniyet imamı serbest… Peki, bu oldu mu?” diye de soruyor.

    “Darbe gecesi bütün teşkilatı ile sokaklarda olan emniyet müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl’den ilk gönderilenlerden oldu. Bunu herkes merak ediyor. Peki, yeni gelen emniyet müdürü nasıl?” diye sordum.

    Dostum bana, “taktir edersiniz ki kırk yıllık bir örgüt, yeni müdür de çalışmalarını dikkatli bir şekilde yürütüyor diye duyuyoruz.  Başarılı olması temennimizdir. Yalnız emniyet teşkilatı değil, darbe alçaklığına karşı olan herkes bu yapı ile mücadele etmek için elinden geleni yapmalıdır.” dedi

    Son olarak değerli dostuma, “AK Parti Bingöl il ve ilçe teşkilatında FETÖ’cü yok mu?” diye sordum, cevabı bir sonraki yazımızda.

    Bütün Müslümanların kurban bayramını tebrik ediyorum.

     

    Selam ve dua ile…

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ