Advert
as

MEB Tüm Öğrencilere Yetenek Taraması Yapacak

MEB Tüm Öğrencilere Yetenek Taraması Yapacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okullarda öğrencilere uygulanacak olan yetenek taramasına 2018-2019 eğitim döneminde tüm Türkiye’de başlayacağını söyledi.

 

Bakan Yılmaz, “Çocuklarımıza diğer spor alanlarında da yeteneklerini gösterecek imkanlar sunmak için çalışıyoruz. İlk spor lisesini 2004 yılında açtık. Şimdi 70 spor lisemiz var. Bu okullarımızda 15 bin 320 öğrencimiz eğitim alıyor. Ayrıca Anadolu imam hatip liselerinde ilk defa bu yıl spor programı uygulayan üç okul açıldı, yetenek sınavıyla bu okullara 124 öğrenci alındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 2016 yılında bir işbirliği protokolü imzaladık. Üçüncü sınıftan itibaren tüm öğrencilerin sportif yetenek taramasına başlanacak. Bu kapsamda ilk çalışmayı Keçiören’de yaptık. Önümüzdeki dönem tüm Türkiye’ye yayınlaştıracağız.

 

 

Üçüncü ve dördüncü sınıflarda yetenek taraması yapılacak ve taramalar her yıl tekrarlanacak. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde tüm Türkiye’de yetenek taramasına başlanacak, proje kapsamında tespit edilen yetenekli öğrenciler branşlarına yönlendirilecek ve takip edilecek. Eğitimin amacı özgüven kazandırmak. Eğitimin amacı sınava hazırlamak değil, hayata hazırlamak. Öğrencileri, mutlaka özgüven kazandıracak bir sporla buluşturmamız lazım. Bunun için beden eğitimi dersini 9, 10, 11 ve 12’nci sınıfta bir saatten iki saate çıkardık. Görsel sanatlar ve müziği de bir saatten, iki saate çıkardık.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum