Advert
as

İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Solhan’daki koordinasyonu sağlamak amacıyla Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında, İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleşti.

 

İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapılan 2018 Yılı I. Dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında gerçekleşti.

 

Toplantıya; Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı İzzettin Bozkuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner ve kurum amirleri katıldı.

 

Koordinasyon kurulu toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kaymakam Fatih Okumuş:” Birinci Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısına hoş geldiniz diyorum. Bizim genel prensiplerimizi bu toplantılarla hep arz ettik, sizinle paylaştık. Dedik ki biz devlet adına burada bulunuyoruz. Devletin memurlarıyız. Bizim burada hizmet ettiğimiz vatandaşlar bizim patronlarımız, biz bu anlayışla hareket etmeliyiz. Bizim iş ve işlemlerimizi hukuka uygun bir şekilde yürütmek demokrasinin icabıdır.

 

Hükümet ve Meclis bir kısım tüzükleri, kanun hükmünde kararnameleri, yönetmenlikleri, talimatları ve tebliğleri çıkarıyor. Biz meclisten gelen yasayı veya bakanlıktan gelen yönetmenliği demokrasinin icabı uygulamak zorundayız.  İlgili bakanlıklar uygulayın diye bürokrasiye talimat veriyor. Genel olarak Ankara’dan gelen talimatlar, iller ve ilçeler bu talimatlara uyarak işlerini yapıyor. Bunu yapmaları hukuka uygun olarak hareket etmeleri demokrasinin icabıdır. Dolayısıyla iki ana prensiplerimiz var; Vatandaş Memnuniyeti ve Hukuka Uygunluk. İşlerimizi buna göre yapacağız. Örneğin; Biz memur olarak, amirler olarak atanmışız. Seçilmiş olarak Belediye Başkanlarımız var. Bizler hiçbir şekilde bize oy vermiş, bizi seviyor veya sevmiyor ayrımına gidemeyiz. Bizler 33 bin 153 vatandaşın adına çalışıyoruz, onların adına iş yapıyoruz. Bu restaurantı işleten adam, bizi nasıl veli nimeti olarak görüyor ise kamuda genel olarak vatandaşı veli nimet olarak görmeliyiz. Biz vatandaşı gerçekten, gerçek mana da, lafta, icraatta hakikatte, mutlak surette taleplerini hukuka uygun olanları yapılabilecek olanları mutlaka yapmalıyız. Tabi burada işlerimizi hukuk ölçüsünde yapacağız ama mesela hukuka uygun olduğu halde adaletsiz olan işlerde vardır. Takdir gören işler vardır, bu genel idarede oluyor, takdir gereken işlerde de taksimat yapmak gerekiyorsa, bir seçim yapmak gerekiyorsa mümkün mertebe seçim yapılacak veya taksimat yapılacak şeyleri eledikten ana kriterlere tatbik ettikten sonra bir torbaya koyarak kura çekmek en güzeli, bu mümkün olmuyorsa liyakatlı kişilerden veya taksimat yapıyorsa bir şeyi hak ve adaletli, kamu vicdanını rahatlatacak bir şekilde karar vermek lazım. Biz vatandaş nezdinde, yerimizi ve kararlarımızı sorgulatacak hal ve hareketlerden özellikle kaçınmalıyız. Yani her halükarda resmiyetin gerektirdiği saygınlığı göstereceğimiz gibi, diğer yandan da bu saygınlığı ayakların altına aldıracak, hal ve hareketlerden de çok ivedi olarak özellikle kaçınmamız icap ediyor. Bu 2018 yılının ilk koordinasyon toplantısını hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

 

İlçede yapılan çalışmalardan kısaca bahseden Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız:“2017 yılında ilçede eksik gördüğümüz hizmetlerle alakalı bir kaç bilgi aktarmak istiyorum. Öncelikle ilçede eksik gördüğümüz alt yapı, üst yapı noktasında ciddi çalışmalarımızı yürüttük. Alt yapı noktasında 2017 yılında %99 oranında alt yapı ile ilgili çok problemimiz kalmadı, üst yapıyla ilgili işte %80'lerdeydik, bu sene inşallah yapacaklarımızdan birlikte %98 oranında üst yapıyı da bitireceğiz. Daha yaşanılabilir bir Solhan’ı ortaya koyma adına çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Tabi başarısız olduğumuz dört senede kendi kanaatimizce de başaramadığımız en önemli hususlarda bir tanesi başıboş hayvanlardır, buna bir türlü çözüm üretemedik. Gün içerisinde çarşı merkezinde ve ana cadde üzerinde hayvanlarla karşı karşıyayız. Bunlar ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bununla ilgili bir başarı sağlayabilirsek, ben inanıyorum ki, Solhan çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Tabi yine işgal edilen kaldırım sıkıntılarımız var. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle şehir geçişinde yapılacak sıcak asfalttan sonra kaldırım işgallerini ortadan kaldırma çalışmalarımız olacaktır. Yayalar için gerçekten çok ciddi sıkıntılar var. Çarşı içerisinde aileler çok zorlanıyor, kaldırımda boş alan bulamayınca ana caddeyi kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da hem can güvenlikleri açısında hem de trafik açısından sıkıntılara neden olabiliyor. İnşallah bununla ilgili çalışmalar yürütüp en kısa zamanda çözüm buluruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum."

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum