Advert
as

“İslam’da Kadının Yeri ve Önemi”

“İslam’da Kadının Yeri ve Önemi”

Solhan Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Bingöl tarafından Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “İslam’da Kadının Yeri ve Önemi” konulu konferans verildi.

 

İmam Hatip Okulları Platformu Solhan Temsilcisi ve Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Bingöl, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “İslam’da Kadının Yeri ve Önemi” konulu konferans verildi.

 

İslam’da Kadının Yeri ve Önemi konusunda bilgi veren Mehmet Bingöl,” Bir çok insan, yeterli bilgiye ve ilme sahip olmayışından kaynaklı olarak İslam da kadına değer verilmediğini, hor görüldüğünü öne sürmektedir. İslam’ı hakkı ile yaşayan bir kimse kadına iyi davranır, İslam’ı hakkı ile yaşayan kadın da huzurlu olur. İslam’a göre güzel ahlakın önemi, derecesi çoktur. Buna uyulduğu takdirde zaten kadına hürmet gösterilmiş olunur.

İslam’ı yaşamayan İslam ülkelerine veya Müslümanlara bakarak İslam da kadına değer verilmediğini öne sürmek doğru değildir. İslam da kadına verilen değeri bilmek isteyen Allah’ın kullarına olan merhametine baksın, buyurmuş olduğu ayetlerine baksın ve Resulünün söylemiş olduğu sözlere baksın. İslam’ı yanlış yaşayan veya işine geldiği gibi şekillendiren insanlara bakılarak İslam’da kadına değer yoktur demek yanlıştır.

 

İslamiyet dini söz konusu olduğunda, yüzyıllardır tartışma içerisinde bulunulan konulardan bir tanesi şüphesiz ki Müslümanlıkta kadın yeridir.

Tüm kainatın yaratıcısı olan Allah-u Teala’nın kadınları da tıpkı erkekler gibi kendisine hayırlı kullar olmaları adına yarattığı ve cinsiyetler arası farklılığın bir üstünlük olarak görülmemesi gerekliliği durumu öncelik olarak anlaşılmalıdır. Erkeklerin yaradılış olarak kadınlardan daha güçlü bir yapıya sahip olması, zeka olarak ya da ezici bir kuvvet olarak baskı kurabilecekleri anlamına gelmemektedir. Zaten Allah da kullarına böyle bir baskı ve zulmü öğütlememiş; kadınların erkeklerle, erkeklerin de kadınlarla eş olduktan sonra birbirlerini tamamlayıcı bir hayat yaşamalarını söylemiştir.

 

Erkekler ve kadınların, bir arada oldukları toplum şartlarında ve daha da özele inersek aile kurumu çatısı altında birbirlerini tamamlayıcı ve destekleyici özellikleri bulunduğunda, kadınların erkeklerden daha aşağı ve basit görünmesi gibi çağdışı düşüncelerden de kurtulmak mümkündür. Yani erkekler hem cesaretleriyle, hem kuvvetleriyle hem de koruyucu yönleriyle; kadınlar ise aynı şekilde hem koruyucu yönleriyle, hem şefkat ve merhametleriyle; kısacası “insanı insan yapan tüm özellikler” ile iki cins de birbirini tamamlayıcı bir yaşam standardı oluşturabilmektedir.

 

 

Dinimizde bu durum; erkeklerin toplum içerisinde aile sorumluluğunu ilk sırada almalarını söylemektedir. Yani erkekler, kadınlara nazaran daha iyi şartlar ve koşullar yarattıklarında kadınlar da onlara hem maddi hem de manevi destek sağlayabilmektedirler. Kuran-ı Kerim’de kadınların özellikle eşlerine sağlayacakları bu destekleri ve bağlılıkları vacip kılınmıştır.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum