Advert
as

Bingöl Üniversitesi’nden Diş Hekimliği Fakültesi Müjdesi

Bingöl Üniversitesi’nden Diş Hekimliği Fakültesi Müjdesi

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi’nden dev bir adım daha geldi. Diş Hekimliği Fakültesi’ne bu yıl öğrenci alımı başta olmak üzere on dört yeni programa önümüzdeki yıl öğrenci alınacak.

Bingöl Üniversitesi’nden dev bir adım daha geldi. Diş Hekimliği Fakültesi’ne bu yıl öğrenci alımı başta olmak üzere Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretim, Eczane Hizmetleri, Süt ve Besi Hayvancılığı ile Odyometri’den oluşan on dört yeni programa önümüzdeki yıl öğrenci alınacak. 

Pilot Üniversite seçilmesi, Kıraat Merkezi’nin açılması, Sütaş ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri. Son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası ve daha birçok farklı atılımla güzel başarılara imza atan Bingöl Üniversitesi, yeni bölüm ve programların açılması ile birlikte büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam edecek. Bingöl Üniversitesi’nin girişimleri ile yeni bölümler için yapılan başvurular YÖK tarafından onaylanması güzel bir sevinç kaynağı oldu. 

14 Yeni Bölüm Daha Açıldı

Açılan yeni bölümlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. YÖK Başkanlığımıza bazı yeni bölümlerin açılması ve Diş Hekimliği Fakültemizin öğrenci alması için yaptığımız başvurularımız onaylandı. Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Aşçılık Programı, Turist Rehberliği Programı ve Yerel Yönetimler Programlarımıza onay geldi. Fen Edebiyat Fakültesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı Programı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği İkinci Öğretim Programı ve Gıda Mühendisliği Programı öğrenci alacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda İlk ve Acil Yardım Programı önümüzdeki yıl öğrenci alabilecek. Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Bitkileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları açıldı. Yine SÜTAŞ’ın kurulması ile beraber düşünürsek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Süt ve Besi Hayvancılığı Programı da fevkalade önem taşıyan bir bölüm oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Odyometri Programları da Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi’ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez halinde olacak. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Üniversitemize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl’ümüze hayırlı ve uğurlu olsun İnşaallah” şeklinde duygularını dile getirdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum