Advert
as

“Siyaset, Menfaat ve Çıkar için Yapılmamalı”

“Siyaset, Menfaat ve Çıkar için Yapılmamalı”

HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Tasalı, siyasetin menfaat ve çıkar için yapılmaması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR İlçe Seçim Bürosu açılışta, milletvekili adayları Hamdullah Tasalı, Yüksel Bingöl ve Fuat Sönmez kamuoyuna tanıtıldı. 

Aday tanıtım programında konuşan HÜDA PAR Bingöl Milletvekili Adayı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR olarak, “Önce insan, öncelik adalet” şiarıyla siyaset sahnesinde yerlerini aldıklarını belirterek, Karlıova halkından destek talebinde bulundu.

 

“Siyasetimizi Kur’an ve Sünnet merkezli yürütüyoruz” 

Tasalı, “HÜDA PAR olarak siyasette yola çıkarken parti programımızda, Kur’an-ı ve Resulullah’ın (Aleyhisselam) sünnetini, Raşid halifelerin yolunu kendimize örnek almışız, onlar bizim şiarımızdır. Onlar bizim kaynağımız, öncülerimizdir. Bundan ötürü biz doğruluğu, hakkı, adaleti Kur'an merkezli olarak işliyoruz ve siyasetimizin merkezine de önce insan ve adaleti alıyoruz. Zira insan Allah'ın yeryüzünde yarattığı en şerefli varlıklardandır.” dedi.

 

“Siyaset, menfaat ve çıkar için yapılmamalı” 

Siyasetin kimileri tarafından bir menfaat aracı olarak kullanıldığını vurgulayan Tasalı, “Günümüzde insanı, insan yapan değerlerden soyutluyorlar. Onun için HÜDA PAR olarak ‘Önce insan, öncelik adalet’ diyoruz. Tüm insanları yaratılışta kendimize denk görüyoruz. Dolayısıyla biz siyasetimizde adaleti, ön plana çıkarıyoruz. Menfaat ve çıkara dönmüş olan siyaset her şeyi kendine istiyor ve siyaseti bir yere varmak için kendine basamak olarak kullanıyor. Kendi dışındaki insanları ötekileştirmek suretiyle, insanları ayrıştırarak dışlıyor, düşman ediyor ve bu şekilde halkın emeğini, iradesini çalıyor. Bunun neticesinde kendisine bir yer ediniyor, bir saltanat ediniyor ve dolayısıyla diğer bütün insanların hakkını hukukunu çiğniyor. Biz böyle bir siyaset anlayışına karşı mücadele edeceğiz. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Biz siyasette insanları ötekileştirmeyi ve dışlamayı uygun görmüyoruz.” diye konuştu.

 

“İnsanlık ve adalet mücadelemizi en yüksek perdede yapmış olacağız” 

Konuşmasının sonunda Tasalı, şunları söyledi: “Bingöl’ümüze, ülkemize ve İslam ümmetine hizmet etmeye adayız. Bu yolda hep beraber, birlikte, bizimle olursanız, insanlık ve adalet mücadelemiz daha da büyüyecek ve bizler sizlerin desteklerinizle Ankara'ya gittiğimizde İnşallah hem yerelde hem de genelde insanlık ve adalet mücadelemizi en yüksek perdede yapmış olacağız. Tabi ki bu sizin desteklerinizle olacak.”

Yapılan konuşmanın ardından seçim borusunun açılışı yapılarak, ilçedeki esnaf ziyaret edildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum