Advert
as

Bingöllüler Kadir Gecesi'nde 'Ümmet İftarı'nda Buluştu

Bingöllüler Kadir Gecesi'nde 'Ümmet İftarı'nda Buluştu

Bingöl'de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Ulu Camiinde halka yönelik Kadir Gecesi münasebetiyle 'Ümmet İftarı' programı düzenlendi.

Bingöl’de faaliyet yürüten onlarca STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Ulu Camii'nde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği "Ümmet İftarı" programında halkla bir araya geldi.

Cami havlusunda verilen iftar programından önce Kur'an-ı Kerim okunarak, İslam ümmetinin bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için topluca dua yapıldı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen "Ümmet İftarı" ve Kadir Gecesi hakkında konuşan STK temsilcileri verilen iftarın ve ihya edilecek Kadir Gecesinin İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntılardan kurtulması için dua ve temennilerde bulunuldular.

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Refik Alpaya, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak geleneksel hale getirilen ümmet iftarı programını düzenlediklerini söyledi.

Alpaya, "Bu program İnşallah ileriki yıllarda Allah'ın izniyle daha geniş çapta olacak öyle temenni ediyoruz. Özellikle bu programın en önemli konusu, İslami sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle bunu düzenlemesi ve kardeşliğin pekişmesi söz konusu. İnşallah bu daha ileriki yıllarda daha güzel programlara ve kardeşliğe vesile olacak. Müslümanların dağınıklığı nedeniyle, Filistin'de Suriye'de ve dünyanın pek çok yerinde Müslümanların sıkıntı oluşunun bir sebebi de bu olsa gerek.  Bu tür programlar Müslümanlar tek vücut haline gelecek ve tek vücut haline geldiğinde de Allah'ın izniyle Amerika'nın, israilin Ortadoğu'da ya da Kudüs'te zulümleri olmayacak. Bu programın Kadir Gecesi’ne denk gelmesinden dolayı Rabbim inşallah onu hayırlara vesile kıllar ve Müslümanlar arasında birlik beraberliğe vesile olur." diye konuştu.

 

"İslami olan güzel geleneklerin oluşturmaya devam edeceğiz"

İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından 4'üncüsü düzenlenen 'Ümmet İftarı'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, İslami olan güzel geleneklerin oluşturmaya devam edeceklerini söyledi. 

Tamaç, "Rabbim bu geleneklerimizi hayırlara vesile kılsın ümmetin birliğine vahdetine vesile kılsın inşallah. Buradaki bu kardeşlik, birliktelik ümmet içinde bir örnek teşkil etsin diyoruz. Kadir Gecesi ile alakalı herkesin kesin bilgi aşikar olan bir şey Allah u Teâlâ'nın Kur'an'da söylediği bin aydan daha hayırlı olan bir gece, yani 83 -84 yıllık bir hayata bedel bir geceyi Ümmet İnşallah uyuyarak geçirmesin. Rabbim bu geceyi uyuyarak geçirenlerden değil, bu geceyi geçip dirilenlerden eylesin cümlemizi. Rabbim bu geceleri ümmetin dirilişine, vahdetine, birliğine vesile kılsın. Mazlumların, ezilmişlerin kurtuluşuna vesile kılsın. Filistin'de Suriye'de Arakan'da zulüm altında olan tüm müminlerin, tüm Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna bu geceleri vesile kılsın inşallah." ifadelerini kullandı. 

Ümmet iftarı ve Kadir Gecesi hakkında duygularını paylaşan İHH Bingöl Derneği Başkanı Muhittin Gili, "Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak geleneksel hale getirdiğimiz Ümmet iftarını her Kadir Gecesi'nde yapıyoruz. Bingöl insanlarımızla bu vesileyle bir araya geliyoruz. Elhamdülillah dördüncü kez olarak ümmet iftarımızı düzenliyoruz.  Bundan sonraki süreçte de İnşallah devam edecektir. Kadir Gecesi Allah'ın Ümmeti Muhammed'e büyük bir nimet olarak verilmiştir, bin aydan hayırlı olan bu gece kıymetini bilmek adına insanlarımıza iftar veriyoruz. Sonuçta böyle yeryüzünde Müslümanların sıkıntılarını malum bu Kadir Gecesi'nin hürmetine Müslümanların kanının ve gözyaşına dinmesine vesile olması için dualarda bulunalım. Başta Bingöl Türkiye'miz ve tüm dünya Müslümanlara hayırlar getirsin." diye konuştu.

'Ümmet İftarı'nın Kadir Gecesi’ne denk gelmesinin önemine değinen TÜGVA Bingöl Temsilcisi Suat Çiçin, "İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun 4’ücüsü geleneksel 'Ümmet İftarı'nı gerçekleştiriyoruz. Allah'ın izniyle. Her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecesi’nde iftarımızı tevafuk ettirdik. Birden fazla STK'nın işbirliğiyle 'Ümmet İftarı'nı geleneksel hale getirdik.  Ümmet coğrafyasında barışın huzurun kardeşliğin dayanışmanın olmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Ümmeti bir araya getiren bileşenlere günümüzde çok ihtiyaç olduğunu dile getiren Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma, "Özellikle kardeşlik noktasında yapabileceğimiz hiçbir şeyi es geçmememiz lazım. Ramazan ayı ümmet bilinci açısından ümmetten bir araya gelmesi açısından, ümmetin dertlerini anlamı açısından önemli bir aydır. Bizde Bingöl İslami Kardeşlik Dayanışma Platformu olarak bu yıl dördüncüsünü, geleneksel bir hal alan bir iftar düzenledik. İftarda amacımız belki herkesi bir araya getiren meslekte en az da ümmet kavramını kullanarak metotsal farklılıklarımıza rağmen Allah'ın dini olduğunda kardeş olduğumuzu bilerek Allah'ın rızasını gözetmek noktasında endişelerimizi bilerek fakirin yanında, dulun yanında, mazlumun yanında yer aldığımızı göstermek açısından böyle bir iftar düzenliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan da şunları söyledi: "Tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutluyorum. Rabbim bir sonraki Kadir Gecesi'nde de birlik ve beraberlik içerisinde beraber olmayı bizlere nasip etsin.  Geleneksel olarak düzenlenen 'Ümmet İftarı' bu yıl da çok şükür canlı bir şekilde yoğun katılımla gerçekleşmesini umuyoruz. Hayırlı bir niyetle oluşturulmuş bir fikir tüm Paydaş arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. STK’lara teşekkür ediyoruz, ülkenin milletin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde Bingöl'de çok güzel bir ses ve tüm STK’lar bir arada birlikte iftar veriyorlar. Bu gelecek adına da çok güzel bir organizasyon."dedi. 

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun 4’ncüsü olarak geleneksel hale getirdiği ifade eden ÖNDER Bingöl Temsilcisi Sadullah Arpa şöyle konuştu:"'Ümmet İftarı' geleneksel hale geldi artık Kadir Gecesi’ne her sene denk geliyor. Bingöl'de buna alıştı. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Bayağı uğraştılar çaba sarf ettiler külfeti biraz ağır ama inşallah güzel bir şekilde onu da geçireceğiz. Rabbim bizi bizden kabul et kabul buyursun. Kadir Gecesi'ne denk gelmesi de ayrı bir haz, ayrı bir öneme haiz bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde böyle bir etkinliğin yapılması daha anlamlıdır. Kadir Gecesi bizim için yöremiz için bölgemiz için ülkemiz için ve genel anlamda İslam ümmeti için hayırlara vesile olsun."dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum