Advert
as

Çiftçilere “Destekleme” Uyarısı

Çiftçilere “Destekleme” Uyarısı

Ziraat Odası Başkanı Karaarslan, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru süresinin 30 Haziran tarihinde sona ereceği uyarısında bulundu.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Mazot, gübre ve fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin devlet desteklerinden faydalanmak isteyen üreticilere, ÇKS başvurularını 30 Haziran'a kadar yaptırmaları uyarısında bulunuldu.

Çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanların mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamayacaklarını belirten Karaarslan, 2018 Çitçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt süresine ilişkin uyarıda bulunarak, ÇKS başvurularının 30 Haziran'da sona ereceğini hatırlattı.

ÇKS başvurusunu yapmayan üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmalarının mümkün olamayacağının altını çizen Ziraat Odası Başkanı Karaarslan, ÇKS başvurularında üreticilerin ziraat odalarından çiftçi belgesi alma zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

 

Beyan Verme Zorunluluğu Var

Karaarslan, "Çiftçilerimizin yeni sezona ait arazi bilgileri, üretim beyanları ve tarımsal varlıkları gibi bilgilerinin güncellemesi önem taşımaktadır" dedi. 

Çiftçilere kısa mesajlar göndererek de uyardıklarının altını çizen Karararslan, çiftçilerin, mağduriyet yaşamamak ve desteklemelerden yararlanabilmek için kayıtlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum