Advert
as

İHH’dan Afrika’ya Kur’an-ı Kerim Kampanyası

İHH’dan Afrika’ya Kur’an-ı Kerim Kampanyası

Farklı şehir, ülke ve bölgelere yardım ulaştıran Solhan İHH,”En Güzel Armağan: Kur’an” sloganıyla Afrika’ya Kur’an-ı Kerim Kampanyası çalışmasına başladı.

Solhan merkez ve köylerinde aktif faaliyet gösteren İnsani Yardım Derneği (İHH) Şırnak ve Suriye’ye gönderdiği yardımların yanında, sonbaharda Etiyopya’da açılacak Solhan Su Kuyusu için gerekli miktarı da tamamladı.

Yardım çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:”Biz kurumsal olarak faaliyet gösterdiğimiz günden itibaren zaman ve mekân mefhumu olmadan İslami ve insani hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Solhan’dan Şınak’a, Suriye’ye, Etiyopya’ya Rabbimizin takdiri ve halkımızın teveccühüyle yardımları ulaştırdık. 

Çağı sahici ve sahadan tanımak, sorunlara çözüm üretmeyi kolaylaştırıyor. İnanmanın bereketi ve kardeşliğin bedeliyle de birleşince…

Etiyopya’da açılacak Solhan Su Kuyusu, Suriye’ye gönderilen 7 TIR gibi… 

Afrika’ya gönderilecek Kur’an-ı Kerim Kampanyamız da bu anlayışın ürünü. 

Afrika Kur’an-ı Kerim Kampanyası çalışmalarına başlamamızın gerekçesi ve gayesi: 

Afrika’da hızla yayılan Katolik okullar, bulundukları bölgelerin en iyi örneklerini teşkil edince, kimse devlet okulu yapmaya lüzum görmemiştir. Ayrıca Avrupa devletleri tarafından Afrika’ya yapılan eğitim yardımları, sadece bu Katolik okullara aktarılmıştır. Anlaşılacağı üzere, uygulanmak istenen siyaset, ya çocukların okuyup Hıristiyan olmalarına ya da okumayıp cahil kalmalarına yönelik olmuştur. Hatta bazen öyle ileri gitmişlerdir ki, çoğu Afrika ülkesinin tarihi kayıtları değiştirilip yerine bol Hıristiyanlık kokan sahte bir tarih yazılmış ve okullarda da bu şekilde öğretilmiştir. Durum böyle olunca Müslüman halk, çocuklarını bu okullara göndermek yerine hâlen geleneksel eğitim sisteminin devam ettiği medreselere göndermeyi tercih etmiştir. 

Müslüman Afrika halkı medrese eğitimine büyük önem vermektedir. Medreseler genellikle çeşitli zorlukların bir gelenek olarak şekillendirdiği şifahi eğitim sistemini uygulamaktadırlar. Hiçbir defter veya kalem kullanmaksızın, sadece öğretmenin söylemesi, çocukların da tekrarlayarak öğrenmesi ve ezberlemesi yöntemine dayanan eğitim sistemi, Afrika’nın her ülkesinde imkânsızlıklardan dolayı vazgeçilmez bir yöntemdir. Bu projeyle birlikte, Kuran eğitimi almak isteyen Afrikalı çocuklara bir ışık yakmak, ayrıca kutsal kitabımızın bereketinden faydalanmak isteye kara kıtaya güzel ve anlamlı bir hediye vermek amaçlanmaktadır.’’ diyerek sözlerini şöyle tamamladı: 

‘’Destek olmak isteyen hayırseverlerimiz için bilgilerimiz: İrtibat no: 0 505 830 22 70

Ziraat Bankası İBAN: 3700 0100 0499 7260 7013 5001 Nolu hesaba Afrika Kur’an-ı Kerim Kampanyası açıklama notuyla diledikleri tutarı yatırabilirler.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum