Advert
as

“Dinimize Hizmet Edecek Çocuklarımız Burada”

“Dinimize Hizmet Edecek Çocuklarımız Burada”

Bingöl’de de yaz Kur'an kursları için düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç, yaz Kur’an Kurslarının önemine vurgu yaparak, “Dinimize hizmet edecek ve memleketimizi emanet edebileceğimiz çocuklarımız burada.” dedi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de yaz Kur'an kursları düzenlenen törenle başladı.

Bingöl genelinde Cami, Kur’an Kursu ve ihtiyaç odaklı D grubu olmak üzere toplam 640 yerde açılan Yaz Kur’an kurslarında, 752 kadrolu ve geçici öğretici, 48 bin 910 öğrenciye yaz süresince Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersi verecek. 

Merkez Hacılar Camii’nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, yaz Kur’an kurslarının İl genelinde tüm cami ve Kur’an kurslarında başladığını söyledi. 

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan yaz Kur'an kursları Merkez Hacılar Camii’nde düzenlenen törenle başladı. 

Törende konuşan İl Müftüsü Müftü Genç, ailelere çağrıda bulunarak, herkesin çocuğunu bu yaz tatilinde camilere ve Kur’an kurslarına göndermelerini istedi. 

Müftü Genç, “Bingölümüzü emanet edeceğimiz kızlarımız, dinimize hizmet edecek ve memleketimizi emanet edebileceğimiz erkek çocuklarımız burada.  Şu anda burada seçkin hocalarımız, daire görevlilerimiz, Kur’an kursu hocalarımız var, Cenabı Allah hepinizden razı olsun inşallah. Bu güzel manzara karşısında birkaç kelime söylemek istiyorum. Masum çocuklarımız, günahsız evlatlarımız,  geleceğimiz burada. Sizlerin yüzüne baktığımız zaman Hazreti Hasan'ın, Hazreti Hüseyin'in, hanım kızlarımıza baktığımız zaman Hazreti Resulullah'ın biricik kızı Fatıma annemizi hatırlıyoruz.  Cenabı Allah onların yolundan bizleri ayırmasın inşallah. Hazreti Resulullah'ın yolundan bizleri ayırmasın.” diye konuştu.

 

“Yediden yetmişe kadar herkesin eğitimiyle ilgileniyoruz” 

Yediden yetmişe kadar herkesin eğitimiyle ilgilendiklerini ifade eden Müftü Genç,  şunları söyledi:

“Şu anda il ve ilçelerimizde Bingöl’ümüzde, camilerimizde Kur'an kurslarımızda yediden yetmişe değil,  dörtten yetmişe kadar küçük çocuklarımız dahil herkese eğitim veriyoruz. Bizlerin çiçeklerisiniz, geleceğisiniz.  Bingöllümüzün,  ülkemizin geleceğisiniz.  Haysiyetimizsiniz,  şerefimiz ve onurumuzsunuz. Biricik gözümüzün nurusunuz.  Sizleri muhafaza edeceğiz,  sizleri koruyacağız.  Sizlerin ayağına diken batmaması için gayret edeceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacağız aranızda.  Hepinizi kardeş olarak kucaklayacağız,  sizleri kardeş olarak bağrımıza basacağız.  Onun için Müsterih olunuz. Şeffaf bir şekilde dini eğitimi veriyoruz inşallah.”

 

“Yaz Kur’an Kursları için 150 fahri Kur'an Kursu hocası aldık” 

Müftü Genç, “Şu anda mevcut olan Kur’an kursu hocalarımızın yanı sıra 150 fahri Kur'an Kursu hocasının da atamasını yaptık.  Ders ücreti karşılığında geçici olarak görevlendirdik.  Kışın da görevlendireceğiz İnşallah.  Onun yanında yine 15 adet yeniden D grubu Kur'an Kursu açma imkânımız var.  Yeter ki öğrencimiz olsun, sokağın ortasında bile Kur'an kursu açabiliyoruz. Çocuklarımıza gerekli hizmeti, gerekli ihtimamı göstererek onların yad ellerin elinde heba olmasına izin vermeyeceğiz.  Onları kucaklayacağız.” dedi.

 

“Türkiye genelinde bu yıl 4-6 yaş arası çocuklarımız eğitim görecek”

4-6 yaş grubu çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu dile getiren Müftü Genç, 4 -6 yaş grubu eğitiminin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın projesi olduğunu belirterek, “2017 yılında 100 binin üzerinde öğrencimiz vardı. Tahmin ediyorum bu yıl içerisinde 250 bine yakın öğrencimiz olacak İnşallah.  Biz de Bingöl'de 4 -6 yaş grubuna önem vereceğiz. Kur'an kurslarına önem vereceğiz. İlk hedefimiz 500 bin 4-6 yaş çocuğumuzun okumasıdır. Annesinin kucağından alarak sanki Hazreti Resulullah'ın kucağındaymış gibi, sanki Hazreti Fatıma'nın, Hazreti Aişe'nin kucağındaymış gibi onları ihtimamla itina ile kucaklayacağız, yetiştireceğiz.  Ve onları hayata hazırlamaya gayret edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

 


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum