Advert
as

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Bingöl Birincisi

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Bingöl Birincisi

Din görevlileri arasında Şırnak’ta düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finalinde Bingöl’den Selahattin Çınar birinci oldu.

Diyanet İşleri Bakanlığınca Türkiye genelinde Din Görevlileri Haftası’nda din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finali Şırnak’ta yapıldı. 

Program, PKK’lılar tarafından yapılan saldırılarda kullanılmaz hale gelen ve yapılan tadilatla tekrar ibadete açılan Yeni mahalledeki Geylani Camisinde gerçekleşti. 

Caminin PKK saldırılarında tahrip edildiğini hatırlatan İl Müftüsü Ramazan Tolan’da Geylani, "Şırnak’ın yarısı inşaat halindedir. Bizim camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda büyük zararlar gördü. Büyük bölümünü onararak onarımını gerçekleştirdik bazıları maalesef yıkıldı yakın zamanda onlarda yapılıp ibadete açılacaktır. Bunların yanında etrafta sizde müşahede ettiniz caminin etrafında binalarda yapıyor o nedenle cami cemaatimiz azınlıktadır. Bunların da hizmete girmesiyle tekrar cami cemaatimize kavuşacağız." dedi. 

Yarışmaya, Hakkari, Siirt, Van, Iğdır, Bitlis, Muş ve Bingöl’ün il birincilerinden oluşan 7 din görevlisi katıldı. Din görevlileri 10 dakika içerisinde saba, uşşak, rast ve hicaz makamlarında ezan okudu. 

Yarışma finalinde Bingöl’den Selahattin Çınar birinci, Bitlis’ten Muharrem Ölçücü ikinci Muş’tan Eser Tuna ise üçüncü oldu. 

Tolan, yarışmanın kaybedenin olmadığını herkesin Allah nezdinde kazandığını sözlerine ekledi. 

Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik ise Diyanet İşleri Bakanlığınca Din Görevlileri Haftasında moral ve motivasyonlarını artırmak için din görevlilere çeşitli yarışmalar yapıldığını aktardı. 

Ezanı güzel okuma, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, hafızlık yarışması ve hutbe yazımı gibi dallarda yarışmalar yapıldığını anımsatan Özçelik, "Yarışmalar ilçelerden başlayarak ile buradan bölge ve Türkiye geneli olmak üzere en iyisi seçiliyor. Bugün Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Siirt, Hakkari ve Bingöl’den din görevlisi arkadaşlarımız yarışacaklar. Herkese başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Türkiye birincisini belirleyecek yarışma 10 bölge birincisinin katılımıyla 16 Eylül’de Bitlis’te yapılacak.(İLKHA)

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum