Advert
as

e-YDS İngilizce Başvuruları Başladı

e-YDS İngilizce Başvuruları Başladı

ÖSYM, 13 Ekim'de uygulanacak e-YDS İngilizce için başvuruların başladığını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 13 Ekim'de uygulanacak e-YDS İngilizce için başvuruların başladığı belirtildi.

Açıklamada, "e-YDS 2018/10 İngilizce alanında 13 Ekim 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup, sınav cevaplama süresi 180 dakikadır. Adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınava başvuru süreci, 11 Temmuz-4 Ekim 2018 tarihleri arasında olup adaylar başvurularını 11 Temmuz 2018 tarihinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.30'dan itibaren yapabileceklerdir." denildi. 

Sınava alınacak aday sayısı e-YDS sınav binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjanın; Ankara'da 3 bin, İstanbul'da 432, İzmir'de 112 olacağının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir."

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum