Advert
as

Kaymakam Okumuş, 15 Temmuz Programını Açıkladı

Kaymakam Okumuş, 15 Temmuz Programını Açıkladı

Solhan’da 15 Temmuz etkinliklerin yapılması ile ilgili değerlendirme toplantısı Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında yapıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anma programını belirlemek amacıyla Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakamlıkta yapılan toplantıya Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,  Müftü Vekili Osman Numanoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı İnanç Marın, Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz,  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nafiz Çapın, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Selim Kaya, Solhan’ın Sesi Gazetesinden Abdulgafur Bildik ile Solhan Haber Gazetesinden Ahmed Çiftçi katıldı.

15 Temmuz programı ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Okumuş,“ 15 Temmuz Şehitlerini Anma törenleri 13 Temmuz’da başlayacak 16 Temmuz gecesi son bulacak şekilde çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Bu kapsamda özellikle 13 Temmuz Cuma günü Ulu Camide Cuma Namazından önce 15 Temmuz Şehitlerinin ruhları için okunmuş olan Hatmi Şeriflerin duası yapılacaktır. Arkasından da Kur’an-ı Kerim ziyafeti verilecektir. Yine Cuma günü İkindi Namazına müteakip 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhları için Mevlidi Şerif okutulacaktır. Bu Mevlidi Şerif programın ardından kabir ziyareti yapılacaktır. Çok şükür ilçemizde 15 Temmuz şehidi yoktur, gazimiz vardır. Gazimiz Serhat Bolat İstanbul’da çalışıyor, babası emekli korucu Rasim Bolat Yenibaşak’ta oturmaktadır. 15 Temmuz programda Serhat’ı davet edeceğiz. Biz Cuma günü 15 Temmuz şehidimizin olmamasına rağmen ilçe kabristanındaki diğer şehit mezarlarını ziyaret edip birer aşir okuyup, dua ederek Cuma günü programı tamamlamak istiyoruz.

Cumartesi günündeki programda ise Gazimiz Serhat’ın olması halinde Serhat’ı, olmaması halinde babası Rasim Bolat’ı Valiliğimizin 15 Temmuz Şehitlerin yakınlarına ve gaziler namına verileceği onur yemeğine Kaymakamlık olarak imkanlarımızla götürüp getirmeyi planlıyoruz. Pazar günü de saat 20'den itibaren yani Akşam Namazından sonra Dörtyol’da şimdi ismi resmi olarak olmadıysa da 15 Temmuz Direniş Meydanında bir platform, ses cihazı ve ekran kurmak kaydıyla bir program tertip edeceğiz.  Bu program özellikle ilçemizde 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ortaya konulan tutun, müteakip günlerde yapılan basın açıklamaları ve demokrasi nöbetleri ile ilgili ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur’an Kurslarında 15 Temmuzla ilgili yapılan öğrencilerimizin etkinliklerini içerecek. program içeriğinde ayrıca Slayt gösterileri olacak, mesela Dursun Ali Erzincan gibi güzel bir şairimizin 30 Kuş adlı şiiri veya buna benzer Cumhurbaşkanlığımızın sitesindeki 15 Temmuz belgesel gibi görseller konulacak, aynı gün oraya gelen vatandaşlarımıza çay, su ve çorba ikramında bulunulacak. Yine Sivil Toplum Kuruluşları, eski İlçe Başkanları ile Belediye Başkanımız ve şahsım 15 Temmuz ile ilgili kısa kısa konuşmalar yapıp bütün katılımcılara teşekkür edeceğiz. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 00:13’de tüm camilerimizde sela okunup dua ile yani Allah, bu milletin birliğini beraberliğini bozmasın, hainlere fırsat vermesin, birliğimizi daim etsin ve temennileriyle inşallah programı bitireceğiz.”dedi.

15 Temmuz’dan alınması gereken derslerin olduğunu belirten Okumuş,”15 Temmuz’un üzerinden 2 yıl geçti. Sanki dün gece yaşamışız gibiyiz. şimdi bu program yapılırken veya 2,3 gün önce veya bir kaç ay önce yaşamış gibiyiz. Aslında bunla ilgili bence alınması gereken dersler var. Darbeyi bana sorarsanız milletin başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bastırdı. Gerçekten o gün o çıkıp ta “meydanlara, hava limanlarına vatandaşları davet ediyorum” demeseydi. Başbakanımız “direneceğiz, teslim olmayacağız” demeseydi. Allah bilir ya çok kolay olmayacaktı. Özellikle o gece basın çok sağduyuluydu. CNN Türk gibi o anki basın yayın ilkeleri göz önünde bulundurulduğunda bir televizyon kanalının Cumhurbaşkanımız televizyon programına çıkarıp bu mesajı vermesine vesile olması çok önemli bir demokratik olgunluk, demokrasi açısından ve millet açısından bir şanstı. Yani darbeye karşı medyamız ve vatandaşımızda sorumlu davrandı. Şu da açık Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde darbeye karşı Hukukun, hükümetin, devletin, demokrasinin yanında ve emrinde olan FETÖ’cü olmayan Türk Milletinin üniformasını taşıyan, Türk Milletinin seçtiği devlet başkanının dışında mercilerden emir almayan özellikle komutanların, askerlerin sayesinde de bu darbe bastırıldı denilebilir.
Alınması gereken derslerden biri de 24 Haziran’da ülke başkanlık rejimine geçti. yani Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti. Bu değişiklik kapsamında da Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanlıklarına bağlandı. TSK İçinden çıkan bir paşa Milli Savunma Bakanı yapıldı. Özellikle Jandarma Genel Komutanlığı da bu kuvvet komutanlıklarından ayrılarak İçişleri Bakanlığına bağlandı. Bence demokrasi yolunda çok ciddi tedbirler alındı.

Diğer yandan da sadece askeri alan dışındaki alanla ilgili de milletin açıkçası ders alması gerekir diye düşünüyorum. FETÖ yaklaşık 40 yıldır, belki yetmişler itibariyle yavaş yavaş cami kürsüsünden, çıktı. İşte örgütlenmesi ciddi anlamda şeffaf da değildi. Millet, kimin Fetullahçı olduğunu çok bilmiyordu. Finans kaynakları gizliydi, personelleri gizliydi. Yaptıkları belki kendilerince İslam’a hizmet etmek için olduğunu söyleyenlerin, İslamı dejenere ettiğini bu millet biliyordu. Ama konuşmuyordu veya konuşamıyordu. Konjonktür o şekildeydi. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu bir vesile oldu. 15 Temmuz bir nimet olarak önümüze düştü. Çok şükür Müslüman görünen hainleri kazıma imkanı oldu. Bundan sonra da cemaat ve tarikatlar olarak ta, özellikle hem bu cemaat ve tarikatların hem de genel vatandaşın ders alması gerekmektedir. Yani bir cemaat, bir tarikatların aslında ciddi anlamda şeffaf olmaları, Ehli Sünnet inancı perspektifinde hareket etmeleri gerekmektedir. Cemaat ve tarikatların işi kadro kapmak değildir, adamcılık değildir, gizli kapaklı işler yapmak değildir, emrinde olduğun amirini fişlemek değildir. Bu müesseselerin işi insan yetiştirmek. Bizimde artık ders almamız gerekecek. Tekrardan 15 Temmuz 2016’da meydana gelen darbe girişimi dolayısıyla milletimizin ortaya koyduğu azmin ve kararlılığın, Cumhurbaşkanımızın televizyonda “ben bu darbeyi tanımıyorum” deyişini, O gece olanları Allah tekrar yaşatmasın. O meydanlara çıkıp, o meydanları bekleyenleri, vatanına sahip çıkanları da şükranla anıyorum. Yine şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, yakınlarına sabır versin.”şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum