Advert
as

Kurbanlık Hayvan Sevkiyatı Başladı

Kurbanlık Hayvan Sevkiyatı Başladı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerden batıdaki şehirlere kurban sevkiyatı başladı.

Türkiye’de hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kurbanlık telaşı yaşanırken, Kurban Bayramı’na 2 hafta kala kurbanlıklar ise satılacağı yerlere götürülüyor. 

Üreticiler tarafından yetiştirilen kurbanlık hayvanlar, ilk olarak İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne getiriliyor. Burada veteriner hekimler tarafından muayene edilen ve küpeleri kontrol edilen kurbanlıklar, herhangi bir sorun çıkmaması durumunda TIR ve kamyon kasalarına bindirilerek satılmak üzere İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Bursa gibi illere götürülüyor.

 

“Kurban Bayramı üreticilerimiz için çok verimli geçer inşallah” 

Kurban Bayramının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Kurban Bayramı'ndan dolayı tüm üreticilerinin Bingöl’den; Bursa, İstanbul, İzmir, İzmit ve Ankara’ya kurbanlık hayvan götürdüğünü söyledi. 

Kurbanlıkların üreticilerin emeğinin karşılığı olduğunu aktaran Koç, “Bir yıldan beri bu hayvanları besliyorlar. Kurbanlıklarını götürüp, satıp emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. İnşallah Kurban Bayramı üreticilerimiz için çok verimli geçer, hak ettikleri emeklerinin karşılığını alırlar Allah'ın izniyle.” diye konuştu.

 

“Batıya giden üreticilerimize sahip çıkılmasını istiyoruz” 

Konuşmasının devamında Koç şunları söyledi: “Bingöl’den İstanbul’a giden üreticilerimize oradaki Bingöllülerin sahip çıkmasını istiyoruz. Bu bölgenin hayvan etleri çok leziz ve güzeldir. Buradan batıya kurbanlıklarını götüren arkadaşlar mağdur olmadan geri dönmelerini umuyoruz. Bir daha bu işi yapmaları için emeğinin karşılığını alarak buraya gelmelerini temenni ediyoruz. Bugün gidecek olan hayvanlar iki gün sonra Bursa'da kazasız belasız inşallah yerlerine varırlar. Kurbanlık için giden hayvanların 5, 6 gün dinlendikten sonra satışları başlayacak.” 

Müslümanların kurban kesme görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri konusunda hassas davranmaları gerektiğini dile getiren Koç, fazla kurban kesilmesinin memleket ve üreticiler için bir destek olduğunu vurguladı.

 

“Kurbanlık sevkiyatlarında doğu üreticisi sorunlar yaşıyor”

Kurbanlıkların sevkiyatı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığının çıkardığı bir genelgenin olduğunu hatırlatan Koç, “Bu genelge Türkiye’nin herhangi bir yerinden İstanbul’a kurbanlık götüren herkesin, ağustos ayının 6’sından çıkış yapması söz konusudur. Karar doğru bir karar değildir. Çünkü aynı gün İstanbul'a Zonguldak’tan giden 3 saatte giderken, Van'dan,  Hakkâri’den, Ağrı’dan ve Bingöl’den gidenler ise 48 saatte ancak gidiyor. Yakın-uzak farkı gözetilmeli, uzak yerler için en az 3 gün önce Doğu Anadolu ve uzak bölgeler için çıkış izni verilmesi konusunda bir politika değişikliğine gidilmelidir. Bu genelgenin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üreticileri çok zor durumda bıraktığı görülüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri gibi uzak bölgeler için en az 4 gün önce çıkış verilmesini istiyoruz. Bu durumda üreticilerimiz mağdur oluyor.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum