Advert
as

Kurala Uymayan Minibüsçülere Ceza Yağdı

Kurala Uymayan Minibüsçülere Ceza Yağdı

​Bingöl’de kurallara uymadığı belirtilen 96 minibüs sürücüsüne yaklaşık 12 bin TL para cezası kesildi.

Eski şehirlerarası otobüs terminalinin ilçe ve köy garajına dönüştürülmesinin ardından çarşı merkezinde bazı noktaları durak olarak kullanmaya devam ettikleri tespit edilen 96 köy minibüs şoförüne 11 bin 904 TL idari para cezası kesildi. 

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, Belediye Başkanlığı tarafından alınan ve İl Trafik Komisyonunca kabul edilen karar ile çarşı merkezinde bulunan ilçe ve köy minibüslerinin eski şehirlerarası otobüs terminaline nakledildiği anımsatıldı. 

Geçen ay hayata geçirilen kararın ardından Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetimlerin sıklaştırıldığı belirtilen açıklamada, denetimler kapsamında eski garajları kullanmaya devam eden ve çarşı merkezindeki bazı cadde ile sokakları durak olarak kullandığı tespit edilen 96 köy minibüsüne 11 bin 904 TL idari para cezası kesildiği belirtildi. 

Şehir merkezi trafiğini rahatlatmak, köy ve ilçe garajlarını tek çatı altında toplamak amacıyla alınan karar çerçevesinde Zabıta Müdürlüğünce denetimlerin aralıksız sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, “Zabıta ekiplerimiz ekipler halinde koordineli bir şekilde denetimlerini sürdürecektir. Çarşı merkezinde cadde ve sokakları durak olarak kullanan ve eski garajları kullanmaya devam ettiği tespit edilen minibüslere 5393 Sayılı Belediye Kanun’unun 15’inci maddesi uyarınca idari para cezası kesilecektir. Bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecektir” denildi.

 

Kurallara uyulsun çağrısı

Çarşı merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için alınan karara minibüs sahipleri ve kooperatif yöneticilerinin uyması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Şehir merkezinde yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için atılan bu adıma her kesimin destek olması gerekiyor. Alınan bu karar zorluk yaşatmak için değil, şehir trafiğinin nefes alabilmesi için hayata geçirilmiş uygulamadır. Bu konuda vatandaşlarımızın da, kooperatiflerimizin de duyarlılık ve anlayış göstermesini bekliyoruz. Tüm minibüs sahipleri ile kooperatiflerimiz yöneticilerinin bu karara uymasını bekliyoruz. Zabıta Müdürlüğümüzce sürdürülen denetimler, İl Trafik Şube Müdürlüğü desteğiyle devam edecektir. Kural dışı hareket edenlere yaptırım uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum