Advert
as

Yeni Solhan İlçe Müftüsü Görevine Başladı

Yeni Solhan İlçe Müftüsü Görevine Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bursa Gemlik ilçesinde vaiz olarak görev yapan Muharrem Dutar Solhan İlçe Müftüsü olarak atandı.

Bursa Gemlik İlçe Müftülüğünde beş yıl boyunca vaizlik yapan Muharrem Dutar Diyanet Başkanlığınca açılan müftülük sınavında başarılı olarak Solhan İlçe Müftüsü olarak ilçemize ataması gerçekleştirilerek bugün görevine başladı. 

Solhan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar yapmış olduğu açıklamada “Solhan'ın dini ve manevi hayatına hizmet etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımızca görevlendirilmiş bulunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden itibaren de  tüm Din gönüllüsü arkadaşlarımızla gayemiz Rabbimizin rızası, Devletimizin kanunları çerçevesi ve Solhan halkımızın talepleri doğrultusunda hareket etmek olacaktır. Gençlerimize ve yavrularımıza güzel dinimizi doğru bir şekilde ve sahih kaynaklardan iyi bir şekilde tanıtmak için uğraşacağız. İlçemizde 04-06 Yaş Kur'an Kurslarımızı çoğaltmak için gayret edeceğiz. Halkımızın iyi gününde de kötü gününde de yanında olarak bu ulvi hizmeti herkese ulaştırabilmenin derdinde olacağız. Halkımızın dua ve desteklerini bekliyor teşekkür ediyorum.”dedi

 

İlçe Müftüsü Kimdir?

1980 Kütahya / Tavşanlı’da doğdu. İlköğrenimi Gazelyakup köyünde tamamladı. 1997 yılında Kütahya'da Liseden,2002 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ’nden mezun oldu. 2004 yılında Tavşanlı’da Vekil İmam Hatip olarak mesleğe başladı. Selçuk Dini Yüksek ihtisas Merkezi’ne 2008’de başladı. İhtisas Merkezinden "Kur'an'da Sıdk Kavramı" bitirme teziyle 2011 tarihinde mezun oldu. Isparta,İstanbul ve Konya'da özel Arapça dersleri aldı.2011 tarihinde Kütahya İli Merkez Köprüören köyü Camii emrine İmam-Hatip olarak naklen atandı. 2012 yılında Eskişehir Günyüzü İlçesine vaiz olarak atandı. 2013 yılında da Bursa Gemlik İlçesine naklen atandı. Beş yıl Gemlik'te vaizlik görevinden sonra 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan İlçe Müftülüğü sınavlarında başarılı olan Muharrem Dutar, 03.09.2018 tarihinde Bingöl İli Solhan İlçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. İlçe Müftüsü evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum