Advert
as

YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin heyecan içinde beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM),  yaklaşık 2 milyon öğrencinin heyecan içinde beklediği YKS tercih sonuçlarını açıklamasıyla adayların günlerdir devam eden bekleyişi de böylece sona ermiş oldu. 

Üniversite adayları, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden hangi üniversite ve bölüme yerleştiğini öğrenebilir. Yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül’de, elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında yapılacak. 

Konuya ilişkin ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

“2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. 

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.”

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir üniversite ve bölüme yerleşenler için kayıt maratonu haftaya başlıyor. Yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Kayıt için gerekli belgeler ise şöyle: YKS yerleştirme sonuç belgesi, lise diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, askerlik şubesinden alınacak Bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair belge, 12 fotoğraf, kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum