Advert
as

“Döviz Krizinden İnşaat Sektörü Olumsuz Etkilendi”

“Döviz Krizinden İnşaat Sektörü Olumsuz Etkilendi”

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Meclis Başkanı Sinan Baylas, Döviz kurundaki artış ve banka kredi faiz artışının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Baylas; “Fiyat farkı kararnamesi çıkmasını talep etmekteyiz.” dedi.


Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Meclis Başkanı Sinan Baylas, Döviz kurundaki artış ve banka kredi faiz artışının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Baylas, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Döviz kurundaki artış ve banka kredi faiz artışının inşaat sektörünü olumsuz etkilediği demir, çimento, mekanik ve elektronik malzemede maliyetler dikkate alınarak fiyat farkı kararnamesi çıkmasını talep etmekteyiz. Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini ve bu sebeple hükümetimizden fiyat farkı kararnamesi için destek beklemekteyiz. Kamu yükümlülüğü altına giren firmalarımızın kar oranı maksimum % 25 tir. Yükümlülük altına giren firmalarımızın tenzilat oranı göz önüne alındığında %3 ile % 5 kar oranıyla teklif veren firmalarımız da vardır. TL’nin son üç ayda %35 değer kaybettiği görülmektedir. İnşaat maliyetleri son bir yıl içerisinde ana kalemlerde demir, çelik, çimento gibi malzemelerde % 100 artış görülmektedir. İnşaat sektöründe ülkemizde yaklaşık 2,3 milyon kişi istihdam edilmektedir. Sektörün bu türbülanstan çıkması için en az % 30 fiyat farkı kararnamesi çıkarılmalı, aksi taktirde inşaat sektöründeki durgunluğun ekonominin genelinde de içinden çıkılmaz bir hal alacağı aşikardır. Meclis toplantımızda yaşanan bu olumsuzluklar için komisyon kurulmuş olup gerekli raporlar hazırlanarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ne iletilecektir. Üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum