Advert
as

Kentsel Dönüşümün Birinci Etabı Yeniden İhale Edildi

Kentsel Dönüşümün Birinci Etabı Yeniden İhale Edildi

Güvenlik soruşturması gerekçesiyle iptal edilen Bingöl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinin birinci etabı yeniden ihale edildi.

Bingöl Belediyesinden yapılan açıklamada, Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 12 Haziran’da ihalesi gerçekleştirilen ve ilgili firmanın güvenlik soruşturmasından geçmediği için iptal edilen birinci etap yapım işinin yeniden ihale edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Projemizin birinci etap ihalesi, Veysel Belgin Gençlik Merkezi Kongre salonunda 9 firmanın katılımıyla açık ihale usulüyle şeffaf bir şekilde tamamlanmıştır. İhaleye iştirak eden ve en uygun tekliflerde bulunan firmalara ilişkin işlemler tamamlandıktan sonra güvenlik soruşturması yapılacak. İşi yüklenen firmanın güvenlik soruşturmasını sağlıklı bir şekilde tamamlamasına müteakip sözleşme imzalanarak işe başlanılacak” denildi.

 

Firmalara yer teslimi yapıldı 

Proje kapsamında daha önce ihalesi gerçekleştirilen 2’inci ve 3’üncü etabın yapımını üstlenen firmalara yer teslimi yapıldığı belirtilen açıklamada, hazırlıklar tamamlandıktan sonra projenin yapımına start verileceği vurgulandı. 

İlgili firmaların şantiye kurma sürecinin devam edildiği belirtilen açıklamada, “Projemizin ikinci ve üçüncü etabını üstlenen firmalar, hazırlıklarını tamamladıktan sonra ilk kazma vurulacak. Ayrıca projemizin 4’üncü ve 5’inci etabına ilişkin ihale süreci de sağlıklı bir şekilde yürütülecektir. Kalan iki etabımızın da ihaleleri önümüzde süreçte tamamlanacaktır. Kültür Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan proje, ilimizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

 “Kira yardımları devam ediyor”

Proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 4 milyon 230 bin 780 TL kira yardımının yapıldığının altı çizilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:“Projeye start vermemizle birlikte hak sahiplerimize kira yardımı sağlamak için ivedilikle çalıştık. Tapu devri işlemlerini tamamlayarak 659 hak sahibimizin dosyalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. Buradan elde ettiğimiz fonla hak sahiplerine kira yardımı yaptık. Şimdiye kadar 12 aylık kira ödemesi yaptık. Projemiz tamamlanıncaya kadar kira yardımlarımız devam edecektir.”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum